Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Φεβ-2021 11:46

  Στην start up του Ελον Μασκ, Neuralink, μια μαϊμού παίζει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό της

  Στην start up του Ελον Μασκ, Neuralink, μια μαϊμού παίζει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Έλον Μασκ είπε σε συνέντευξή του ότι μια μαϊμού έχει συνδεθεί με τέτοιο τρόπο για να παίζει βιντεοπαιχνίδια με το μυαλό της στην εταιρεία που ίδρυσε και ονομάζεται Neuralink.  H Νeuralink έβαλε ένα τσιπ στο κρανίο της μαϊμούς και χρησιμοποίησε "μικροσκοπικά καλώδια" για να τα συνδέσει στον εγκέφαλό της, είπε ο Μασκ. 

  "Δεν είναι μια δυστυχισμένη μαϊμού" είπε ο Μασκ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Clubhouse, μια νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που κερδίζει συνεχώς έδαφος και επιτρέπει στα άτομα να συνομιλούν και κάποιοι άλλοι απλά να ακούνε. 

  Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως η Neuralink προσπαθεί να καταλάβει αν μπορεί να χρησιμοποιήσει το τσιπ της για να βάλει τις μαϊμούδες να παίξουν το "mind Pong” μεταξύ τους. 

  "Αυτό θα ήταν πολύ ωραίο" δήλωσε ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Neuralink. Στα κεντρικά της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο η ομάδα της Neuralink με περίπου 100 άτομα προσπαθεί να αναπτύξει μια επαφή μεταξύ υπολογιστή και εγκεφάλου. Ο Μασκ το περιγράφει ως μια μικρή συσκευή που μπαίνει στο κρανίο με μικροσκοπικά καλώδια που μπαίνουν στον εγκέφαλο.

  Επίσης δήλωσε ότι στόχος της Neuralink είναι να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο οι πληροφορίες μπορούν να ρέουν από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σε μια μηχανή. 

  Για να δείξει τον ρυθμό της προόδου στην τεχνητή νοημοσύνη, ο Μασκ - που πιστεύει ότι η τεχνική νοημοσύνη τελικά θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη - επισήμανε τις ανακαλύψεις που έγιναν σε ερευνητικά εργαστήρια όπως το OpenAI, το οποίο ίδρυσε και το DeepMind, ένα εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης του Λονδίνου που αποκτήθηκε από Google το 2014. 

  Σύμφωνα με τον Μασκ ο άνθρωπος είναι ήδη "cyborg" δηλαδή ένα βιονικό ανθρωποειδές και έχει "ένα ψηφιακό στρώμα" χάρη στα τηλέφωνα, τους υπολογιστές και τις εφαρμογές. Με μια άμεση νευρική επαφή μπορούμε να βελτιώσουμε το εύρος μεταξύ του φλοιού και του ψηφιακού στρώματος με πολλές εντολές" δήλωσε και πρόσθεσε "θα έλεγα τουλάχιστον 1.000, ή ίσως 10.000 ή και περισσότερα". Ο φλοιός είναι ένα μέρος του εγκεφάλου που παίζει βασικό ρόλο στη μνήμη, την προσοχή, την αντίληψη, τη σκέψη, τη γλώσσα και τη συνείδηση. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ