Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Φεβ-2021 11:23

  Η "φρενίτιδα" στο ασήμι πλήττει τα παζάρια ασημικών και κοσμημάτων στο Ντουμπάι

  Η "φρενίτιδα" στο ασήμι πλήττει τα παζάρια ασημικών και κοσμημάτων στο Ντουμπάι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αναταραχή την οποία έχει προκαλέσει η "φρενίτιδα" των μικροεπενδυτών οι οποίοι συντονίζονται μέσω του Reddit στο ασήμι έφτασε άμεσα στα παζάρια ασημικών και κοσμημάτων της Μέσης Ανατολής, οδηγώντας σε σημαντικές απώλειες για τους πωλητές.

  Η εκτίναξη της τιμής του μετάλλου σε υψηλό οκταετίας τη Δευτέρα ευνόησε μεν διάφορους "ταύρους" της Wall Street, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και πάγκων στην αγορά χρυσού του Ντουμπάι, ωστόσο, εκφράζουν πολύ λιγότερη ευφορία.

  Οι πωλητές στην αγορά - οι οποίοι πωλούν πολλά προϊόντα από ασήμι, διαμάντια και πλατίνα, εκτός από εκείνα από χρυσό -  αναγκάζονται να πληρώνουν μεγαλύτερα ποσά για την εξασφάλιση της πρώτης ύλης τους από πωλητές χονδρικής.

  Το γεγονός τούς ανάγκασε να αυξήσουν και τις δικές τους τιμές, πράγμα που διώχνει μέρος της πελατείας.

  Η δραστηριότητα είχε ήδη πληγεί από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19, καθώς μειώθηκε ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονταν το παζάρι του Ντουμπάι, μια από τις πιο γνωστές αγορές προϊόντων μετάλλων στη Μέση Ανατολή. Χαριστική βολή ήταν η "φρενίτιδα" των μικροεπενδυτών που ξεκίνησε από βαριά σορταρισμένες μετοχές τύπου GameStop και πέρασε στο ασήμι.

  "Το πράγμα γίνεται υπερβολικά τρελλό", αναφέρει ο Shuhaid, έμπορος στο παζάρι, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg. "Οι πελάτες ζητούν να μάθουν την τιμή και στη συνέχεια ακυρώνουν τις παραγγελίες τους. Η κατάσταση λαμβάνει τρομερές διαστάσεις".

  Τουλάχιστον 20 πωλητές προϊόντων ασημιού στην αγορά, πολλοί εξ αυτών μετανάστες από την Ινδία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν δίνουν ανάλογη εικόνα.

  Η σημερινή πτώση της τιμής του αργύρου κατά 5%, κάτω από τα 28 δολάρια ανά ουγγιά, αποτελεί πάντως μια μικρή ανάσα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ