Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Φεβ-2021 11:12

  Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Electrolux

  Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη δ΄ τριμήνου της Electrolux
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Electrolux AB ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το δ΄ τρίμηνο που διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι καταναλωτές συνέχισαν να διαθέτουν περισσότερα από τον προϋπολογισμό τους για τις βελτιώσεις των κατοικιών τους, αλλά προειδοποίησε ότι η ορατότητα για το τρέχον έτος παραμένει περιορισμένη.

  Η σουηδική εταιρεία οικιακών συσκευών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,86 δισ. κορόνων (220.7 εκατ. δολαρίων) στο τρίμηνο, υψηλότερα από τα 560 εκατ. κορόνες πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5,9% στα 33,9 δισ. κορόνες.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 1,64 δισ. κορόνων και πωλήσεις 31,9 δισ. κορόνων.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε μέρισμα ύψους 8 κορόνων για το σύνολο της χρήσης, υψηλότερα από 7 κορόνες στο προηγούμενο έτος.

  Για το α΄ εξάμηνο του 2021, η εταιρεία αναμένει η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση από τις αυξημένες δαπάνες για αναπαλαιώσεις κατοικιών, να παραμείνει. Επιπλέον, τα αποθέματα λιανικής παραμένουν χαμηλά, πρόσθεσε.

  "Αναμένουμε η ζήτηση για το α΄ μισό του 2021 να υπερβεί τα συνηθισμένα εποχικά επίπεδα σε όλες μας τις βασικές αγορές, αν και η χωρητικότητα και η διαθεσιμότητα εξαρτημάτων θα παραμείνουν πιθανώς ως περιοριστικοί παράγοντες”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Jonas Samuelson.

  "Με την προϋπόθεση ότι τα μοντέλα καταναλωτικών δαπανών θα αρχίσουν να ομαλοποιούνται μέχρι τα μέσα του έτους, εκτιμούμε ότι η ζήτηση της αγοράς επίσης θα ομαλοποιηθεί στη διάρκεια του β΄ μισό του 2021”, πρόσθεσε.

  Η Electrolux αναμένει ότι η ζήτηση της αγοράς για οικιακές συσκευές στο σύνολο του 2021, θα είναι οριακά θετική στην Ευρώπη και θετική οπουδήποτε αλλού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ