Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 02-Φεβ-2021 08:53

  Αυστραλία: Παράταση του QE αποφάσισε η κεντρική τράπεζα

  Αυστραλία: Παράταση του QE αποφάσισε η κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε μια απροσδόκητη επέκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων μετά τον Απρίλιο που λήγει το τρέχον πρόγραμμμα.

  Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα της να στηρίξει την οικονομία καθώς ανακύπτει από την ύφεση, ασκώντας παράλληλα τη μέγιστη πτωτική πίεση στο δολάριο Αυστραλίας.

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Philip Lowe, δήλωσε πως η οικονομική ανάκαμψη βρίσκεται "για τα καλά σε εξέλιξη” και ήταν ισχυρ΄τερη από ό,τι αναμενόταν αρχικά”.

  Και πάλι, η οικονομία αναμένεται να λειτουργήσει με σημαντική πλεονάζουσα χωρητικότητα για κάποιο χρονικό διάστημα, τόνισε.

  Ο δείκτης της ανεργίας παραμένει υψηλότερα για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι ήταν τις δύο τελευταίες δεκαετίες, και ενώ αναμένεται να υποχωρήσει, το βασικό σενάριο της κεντρικής τράπεζας κάνει λόγο για 6% στο τέλος του έτους και 5,5% στο τέλος του 2022.

  Επίσης, η κεντρική τράπεζα αναμένει το ΑΕΠ να αυξηθεί 3,5% το 2021 και το 2022.

  Στη συνεδρίαση της η κεντρική τράπεζα διατήρησε το βασικό επιτόκιο στο 0,10% και θα συνεχίσει να στοχεύει σε απόδοση του τριετούς κυβερνητικού ομολόγου στο 0,10%.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ