Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Φεβ-2021 19:43

  Bloomberg: Οι μεγαλύτερες οικονομίες απέτυχαν παταγωδώς στους κλιματικούς στόχους

  Bloomberg: Οι μεγαλύτερες οικονομίες απέτυχαν παταγωδώς στους κλιματικούς στόχους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν κατάφεραν, ούτε να πλησιάσουν τις δεσμεύσεις για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου αρκετά γρήγορα για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

  Παρά το γεγονός ότι πολλοί παγκόσμιοι ηγέτες έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για μείωση των εκπομπών, λεπτομερείς πολιτικές δεν υπάρχουν ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι, σύμφωνα με ανάλυση των πολιτικών 19 χωρών από το BloombergNEF.

  "Οι υποσχέσεις κατά το τελευταίο έτος ιδιαίτερα, από μεγάλες οικονομίες όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Κίνα που υποσχέθηκαν να φτάσουν σε 'καθαρά μηδενικές' εκπομπές ή ουδετερότητα άνθρακα σε κάποια μελλοντική ημερομηνία", δήλωσε η Victoria Cuming, επικεφαλής της παγκόσμιας ανάλυσης πολιτικής για το BNEF. "Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι χώρες απλά δεν έχουν κάνει αρκετά για να ανταποκριθούν, ακόμη και στις υποσχέσεις που έγιναν πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια".

  Το BNEF βαθμολόγησε τις χώρες με βάση 122 μετρήσεις που σχετίζονται με τον αριθμό, την ευρωστία και την αποτελεσματικότητα των πολιτικών που εφάρμοσε κάθε χώρα. Η Γερμανία και η Γαλλία έφτασαν στην κορυφή, αλλά οι πολιτικές τους για τον άνθρακα δεν ήταν αρκετές για να επιτύχουν τους στόχους.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ