Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Φεβ-2021 13:44

  Αποτυχημένη η έναρξη των εμβολιασμών στην Γερμανία

  Αποτυχημένη η έναρξη των εμβολιασμών στην Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μαζί με τους κατασκευστές εμβολίων, η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων θα συζητήσουν σήμερα νωρίς το απόγευμα για την αποτυχημένη έναρξη των εμβολιασμών στην Γερμανία. Ήδη πριν από τη συνάντηση, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν προειδοποίησε για τις (ενδεχόμενες) υπερβολικά υψηλές προσδοκίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη (CDU) πολιτικό η διάσκεψη κορυφής έχει νόημα έστω και αν δεν ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

  Ήδη πριν από την συνάντηση κορυφής για τον εμβολιασμό του κορονοϊού, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και οι φαρμακευτικές εταιρείες μείωσαν τις προσδοκίες για τα αποτελέσματα. Μιλώντας στην εφημερίδα "Bild", ο Σπαν κατέστησε σαφές ότι δεν περιμένει συγκεκριμένες αποφάσεις. "Δεν μπορούμε να παράγουμε περισσότερα εμβόλια μόνο μέσω μιας συνόδου κορυφής. Με τις συνεχείς απαιτήσεις για περισσότερες δόσεις εμβολιασμού, η παραγωγή δεν θα επιταχυνθεί", είπε.

  Ο Σπαν είπε επίσης ότι "η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να παράσχει στα κρατίδια μόνο τις πληροφορίες σχετικά με τις ποσότητες παράδοσης που της δίδονται από τους κατασκευαστές. Αυτό όμως συμβαίνει ήδη. Δεν κρύβουμε τα δεδομένα", πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

  Ταυτόχρονα, ο Σπαν τόνισε στην "Bild" ότι η σύνοδος κορυφής θα είχε νόημα ακόμη και χωρίς συγκεκριμένες αποφάσεις: "Έχει από μόνο του αξία το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια ενεργούν μαζί, έχουν κοινή αντίληψη, έχουν κοινό στόχο και έχουν κοινή, ρεαλιστική, άποψη για το τι είναι δυνατό να γίνει και τι δεν γίνεται."

  Και η Ένωση Γερμανικών Φαρμακευτικών Εταιρειών εμφανίστηκε όμως επίσης επιφυλακτική. "Ένα εργοστάσιο εμβολίων δεν είναι ένα ράφι βιβλίων το οποίο παραγγέλνεις σε ένα κατάστημα επίπλων και μπορεί να εγκαταστήσει κανείς γρήγορα. Για την περίπλοκη παραγωγή εμβολίων απαιτούνται κατάλληλες εγκαταστάσεις παραγωγής και εξειδικευμένο προσωπικό. Αν ήταν έτσι απλό, θα το είχαμε κάνει εδώ και πολύ καιρό", δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Φαρμακευτικών Εταιρειών, Χαν Στόιτελ στο Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

  Το σαββατοκύριακο, πολλοί πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατιδίων ζήτησαν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού για τις επόμενες εβδομάδες. "Η επείγουσα προσδοκία μου από την σημερινή σύνοδο κορυφής είναι ότι θα εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο εμβολιασμού βάσει του οποίου εμείς, τα ομοσπονδιακά κρατίδια, μπορούμε να κλείνουμε ραντεβού εμβολιασμού και να τα τηρούμε", τόνισε σήμερα ο επικεφαλής των πρωθυπουργών των κρατιδίων και δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μιουλερ στις εφημερίδες "Stuttgarter Zeitung" και "Stuttgarter Nachrichten".

  Η σύνοδος κορυφής μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και των ηγετών των κρατιδίων, θα πραγματοποιηθεί νωρίς το απόγευμα μέσω βίντεο και είναι μια αντίδραση στα προβλήματα τα οποία έχουν ανακύψει κατά την έναρξη των εμβολιασμών στην Γερμανία και την συζήτηση σχετικά με το διαθέσιμο αριθμό δόσεων εμβολιασμού. Εκπρόσωποι των κατασκευαστών εμβολίων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν επίσης στις σχετικές διαβουλεύσεις.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ