Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 30-Ιαν-2021 22:53

  Σρέντερ: Η ΕΕ έχει ανάγκη από εταίρους όπως η Τουρκία και η Ρωσία

  Σρέντερ: Η ΕΕ έχει ανάγκη από εταίρους όπως η Τουρκία και η Ρωσία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ανάγκη από εταίρους όπως η Τουρκία και η Ρωσία για να ενδυναμωθεί γεωγραφικά, δήλωσε ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schröder.

  Η επί μακρόν προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ δεν έχει ευοδωθεί, αλλά ούτε και η χώρα έχει υιοθετήσει μια αντιευρωπαϊκή στάση, δήλωσε ο Schroder στην εφημερίδα Rheinische Post της Γερμανίας.

  Η Τουρκία είναι επίσημο υποψήφιο μέλος της ΕΕ από το 1999 και διατηρεί μια συμφωνία τελωνειακής ένωσης με το μπλοκ από τον Ιανουάριο του 1996. Η ενταξιακές διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν επίσημα τον Οκτώβριο του 2005, έχουν ωστόσο παγώσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της αποτυχίας της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τους απαιτούμενους όρους.

  Η Ένωση θα πρέπει να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Άγκυρα και τη Μόσχα, το οποίο θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην εμψύχωση της Ευρώπης, δήλωσε ο Schroder.

  Ο πρώην Γερμανός Καγκελάριος απέρριψε επίσης την πρόταση των Χριστιανοδημοκρατών CDU/CSU για μια "προνομιακή συνεργασία" ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ένωση.

  Η Merkel αντιτίθετο στην ένταξη της Τουρκίας πριν αλλά και μετά την εκλογή της στην καγκελαρία, λέγοντας πως η Άγκυρα δεν είναι κατάλληλη για πλήρη ένταξη.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ