Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 20:46

  American Airlines: Νέα ΑΜΚ έως 1,12 δισ. δολ. μετά το ράλι της μετοχής της

  American Airlines: Νέα ΑΜΚ έως 1,12 δισ. δολ. μετά το ράλι της μετοχής της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία American Airlines προχωρεί σε νέα Άυξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, με πώληση νέων μετοχών της αξίας άνω του 1 δισ. δολ., όπως ανέφερε σε έγγραφά της προς τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει κεφάλαια καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να συμπιέζει την ταξιδιωτική κίνηση.

  Η American είχε προχωρήσει σε ΑΜΚ έως 1 δισ. δολ. τον Οκτώβριο και είχε πωλήσει μετοχές αξίας 882,4 εκατ. δολαρίων, στα 12,87 δολάρια ανά μετοχή. Με βάση τη νέα συμφωνία,  θα πωλήσει νέες μετοχές αξίας έως 1,12 δισ. δολ.

  Η απόφαση της εταιρείας ακολουθεί ένα μεγάλο ράλι της μετοχής της αυτή την εβδομάδα, μετά την αναφορά της στο γνωστό WallStreetBets φόρουμ του Reddit, στο οποίο μικροεπενδυτές συντονίζονται για να αγοράζουν μετοχές τις οποίες μεγάλα hedge funds έχουν "σορτάρει", προκειμένου να τα πλήξουν μέσω της ενίσχυσης των συγκεκριμένων μετοχών. Η ίδια η American αρνήθηκε να σχολιάσει κατά πόσο η κίνηση της μετοχής συνέβαλε στην απόφαση για την ΑΜΚ.

  Νωρίτερα σήμερα, η μετοχή της American σημείωνε "βουτιά" σχεδόν 7%, ενώ το ίδιο ίσχυε και για άλλες μετοχές του αεροπορικού κλάδου.

  Τόσο η American, όσο και η Southwest Airlines, κατέγραψαν ζημίες - ρεκόρ για τη χρήση του 2020, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ