Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 14:39

  Προκαταρκτική συμφωνία Novartis με Pfizer-BioNTech για παραγωγή του εμβολίου τους από το β' τρίμηνο

  Προκαταρκτική συμφωνία Novartis με Pfizer-BioNTech για παραγωγή του εμβολίου τους από το β' τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε συμφωνία με τις Pfizer-BioNTech προχώρησε η Novartis, όπως ανακοίνωσε σήμερα,  για τη διεύρυνση της παραγωγής του εμβολίου των πρώτων κατά του κορονοϊού, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή δόσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19 σε παγκόσμια κλίμακα. Με βάση την προκαταρκτική συμφωνία, η Novartis θα χρησιμοποιήσει για την παραγωγή τις εγκαταστάσεις της στο Stein της Ελβετίας.

  Σύμφωνα με τους όρους, η ελβετική εταιρεία θα λαμβάνει το ενεργό συστατικό mRNA από την BioNTech και θα το εμφιαλώνει σε γυάλινα φυαλίδια υπό "ασηπτικές συνθήκες" ώστε στη συνέχεια να διανέμεται στα συστήματα υγείας των διάφορων ανά τον κόσμο χωρών.

  Η έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας, με βάση τα συμφωνηθέντα, τοποθετείται στο β' τρίμηνο του 2021, ωστόσο η διανομή δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν το γ' τρίμηνο του έτους.

  Η ομάδα παραγωγής της Novartis βρίσκεται σε προωθημένες συζητήσεις με διάφορες εταιρείας για δραστηριότητες όπως η παραγωγή υλικού mRNA, η παραγωγή θεραπευτικών πρωτεϊνών, καθώς και η παραγωγή πρώτων υλών για εμβόλια και θεραπευτικές αγωγές κατά του κορονοϊού. Λεπτομέρειες ως προς αυτά τα ζητήματα θα δοθούν από την εταιρεία μόλις οριστικοποιηθούν οι συμφωνίες.

  "Η Novartis έχει κινητοποιηθεί σε πολλαπλά μέτωπα προκειμένου να υποστηρίξει την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία",  δήλωσε ο Steffen Lang, επικεφαλής τεχνικής δραστηριότητας της εταιρείας.

  Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech κατά της COVID-19 έχει εγκριθεί προς χρήση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές άνω των 50 χώρων, μεταξύ άλλων της Ελβετίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσγς, ενώ έχει λάβει έκτακτη έγκριση (προ της οριστικής) και χρησιμοποιείται ήδη εκτεταμένα σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά και στο ημιαυτόνομο Χονγκ Κονγκ της Κίνας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ