Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 13:05

  Η Monte dei Paschi στηρίζει το σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαίου

  Η Monte dei Paschi στηρίζει το σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Banca Monte dei Paschi die Siena SpA ανακοίνωσε ότι το δ.σ. της υποστηρίζει το σχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα για να καλυφθούν οι κεφαλαιουχικές της ανάγκες, πιθανώς μέσω συγχώνευσης.

  Η ιταλική τράπεζα, η οποία έχει περάσει μια μεγάλη αναδιάρθρωση που περιλάμβανε και κρατική κεφαλαιοποίηση, πώληση επισφαλών δανείων αρκετών δισ. δολαρίων και περικοπές θέσεων εργασίας, είχε γνωστοποιήσει τον Δεκέμβριο ότι εκτιμά πως οι κεφαλαιακές της ανάγκες θα διαμορφωθούν μεταξύ 2-2,5 δισ. ευρώ.

  Το κεφαλαιακό πλάνο βασίζεται στη συνεχιζόμενη εστίαση σε μια πιθανή διαρθρωτική λύση για την τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης της συγχώνευσης με έναν εταίρο υψηλής θέσης, όπως τόνισε η τράπεζα σε ανακοίνωση της.

  Επίσης, η ιταλική τράπεζα τόνισε ότι θα περικόψει περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο του σχεδίου της 2021-2025, και προειδοποίησε ότι οι χρεώσεις αναδιάρθρωσης και οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, σε σχέση με τον κορονοϊό, θα έπλητταν το καθαρό αποτέλεσμα του 2021.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ