Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 11:53

  Hennes & Mauritz: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη στο τρίμηνο

  Hennes & Mauritz: Χαμηλότερα των προσδοκιών τα κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η σουηδική Hennes & Mauritz ανακοίνωσε ότι η ισχυρή ανάκαμψη στην αρχή του δ΄ τριμήνου χρήσης, επιβραδύνθηκε σημαντικά όταν το δεύτερο κύμα της πανδημίας οδήγησε σε νέους περιορισμούς και lockdowns.

  Η εταιρεία ένδυσης ανακοίνωσε ότι 1.800 από τα καταστήματα της είναι αυτή τη στιγμή κλειστά, που αντιστοιχούν στο 36% του συνόλου, αλλά τόνισε πως οι καταναλωτές στρέφονται στις διαδικτυακές αγορές.

  Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 2,49 δισ. κορόνες (298,7 εκατ. δολάρια) για το τρίμηνο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, σε σχέση με τα 4,21 δισ. κορόνες πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,61 δισ. κορόνες.

  Οι πωλήσεις μειώθηκαν 15% στα 52,55 δισ. Κορόνες στο τρίμηνο, όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν 50% σε τοπικό νόμισμα.

  Οι καθαρές πωλήσεις στο διάστημα 1-27 Ιανουαρίου, μειώθηκαν κατά 23% σε ετήσια βάση, σε τοπικό νόμισμα.

  "Οι συνεχιζόμενο περιορισμοί, μαζί με το προσωρινό κλείσιμο πολλών καταστημάτων, θα έχει σημαντική αρνητική επίδοση στο α΄ τρίμηνο”, τόνισε η εταιρεία.

  Η ίδια υπογράμμισε ότι η οικονομική της θέση παραμένει ισχυρή και ότι υπάρχουν προοπτικές για μέρισμα το Φθινόπωρο του 2021.

  Η H&M σχεδιάζει να ανοίξει περίπου 100 νέα καταστήματα το 2021, ενώ 350 καταστήματα είναι προγραμματισμένο να κλείσουν την ίδια περίοδο.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ