Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιαν-2021 23:13

  Novavax: Στο 89,3% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά του κορονοϊού

  Novavax: Στο 89,3% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.39

  Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το εμβόλιο το οποίο έχει αναπτύξει κατά του κορονοϊού εμφανίζει αποτελεσματικότητα άνω του 89%, με βάση τα αποτελέσματα της Φάσης 3 των κλινικών δοκιμών που διενήργησε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Τα αποτελέσματα βασίζονται σε 62 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 επί 15.000 συμμετεχόντων στις δοκιμές. Η εταιρεία ανέφερε ότι 56 κρούσματα αφορούσαν την ομάδα που έλαβε εικονικό φάρμακο (placebo) έναντι μόλις 6 των κρουσμάτων μεταξύ όσων είχαν λάβει εμβόλιο.

  Το τελικό ποσοστό αποτελεσματικότητας, με βάση τα στοιχεία, διαμορφώνεται συγκεκριμένα στο 89,3%.

  Με βάση τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, η εταιρεία "έχει τη δυνατότητα να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίλυση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης", τόνισε ο CEO της Novavax, Stanley Erck, σε δήλωσή του. "Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους εταίρους, συνεργάτες, ερευνητές και με τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο για να κάνουμε το εμβόλιό μας διαθέσιμο στους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό".

  Η έρευνα έδειξε ακόμη ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά 85,6% έναντι της νέας, βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού, γνωστού ως B.1.1.7. Μια ξεχωριστή μελέτη σχετικά με τη νοτιοαφρικανική παραλλαγή δείχνει ότι το εμβόλιο δεν είναι ούτε κατά προσέγγιση το ίδιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπισή της. Η αποτελεσματικότητά του εκεί περιορίζεται στο 49,4%.

  Το εμβόλιο περιέχει συνθετικά δείγματα πρωτεΐνης επιφάνειας τα οποία χρησιμοποιεί ο κορονοϊός προκειμένου να μολύνει τους ανθρώπους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ