Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιαν-2021 10:23

  Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Ο πληθωρισμός θα φτάσει το 9,4% στο τέλος του 2021

  Κεντρική Τράπεζα Τουρκίας: Ο πληθωρισμός θα φτάσει το 9,4% στο τέλος του 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Εκτιμούμε ότι ο πληθωρισμός θα είναι 9,4% στο τέλος του 2021. Διατηρήσαμε τις προβλέψεις για τον πληθωρισμό στην έκθεση πληθωρισμού του Οκτωβρίου. Εκτιμούμε ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει το 7% το 2022", είπε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Νατζί Αγμπάλ, την Πέμπτη, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

  "Η μείωση των συναλλαγματικών ισοτιμιών τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι οι επιπτώσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας στον πληθωρισμό θα μειωθούν." είπε.

  Ο κεντρικός τραπεζίτης της Τουρκίας συμπλήρωσε σχετιθκά: "Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να επιτύχει τον στόχο του 5% για τον πληθωρισμό".

  Ο Αγμπάλ δήλωσε ότι εάν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό και η συμπεριφορά των τιμών υποδηλώνουν απόκλιση από τη μεσοπρόθεσμη πορεία στόχου, θα γίνει πρόσθετη σύσφιξη με αποφασιστικότητα.

  Ο πρόεδρος της CBRT είπε: "Μέσα στην πορεία εκτίμησης που μοιραζόμαστε, μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο 5% στο τέλος του 2023. Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, θα εφαρμόσουμε το καθεστώς στόχευσης του πληθωρισμού το 2021, με όλα τα στοιχεία του".

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ