Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιαν-2021 23:13

  Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα δ' τριμήνου της Facebook

  Καλύτερα των προσδοκιών τα αποτελέσματα δ' τριμήνου της Facebook
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Facebook για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 3,88 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα στα 28,07 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές της Refinitiv ανέμεναν κέρδη στα  3,22 δολάρια ανά μετοχή, με έσοδα 26,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Παράλληλα, η Facebook ανακοίνωσε πως οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες ανήλθαν σε 1,84 δισεκατομμύρια με τους μηνιαίους να φτάνουν τα 2,8 δισεκατομμύρια. Αναλυτές της FactSet που ερωτήθηκαν περίμεναν 1,83 δισεκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες με τους μηνιαίους στα 2,76 δισεκατομμύρια.

  Η εταιρεία ξεκίνησε το τρίμηνο συγκεντρώνοντας έσοδα από διαφημίσεις πολιτικών των ΗΠΑ που επιθυμούσαν αν εξασφαλίσουν ψήφους εν όψει των αμερικανικών εκλογών.

  Η εταιρεία είπε ότι επωφελήθηκε το 2020 από μια στροφή προς το διαδικτυακό εμπόριο και προϊόντα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Facebook προειδοποίησε ότι αυτές οι τάσεις μπορεί να μετριαστούν ή να αντιστραφούν και "θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στην αύξηση των διαφημιστικών μας εσόδων".

  Επίσης η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι αλλαγές στους κανόνες ιδιωτικότητας της Apple στο iOS 14 θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ικανότητα του Facebook να στέλνει στοχευμένες διαφημίσεις, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να αρχίσει να επηρεάζει την επιχείρησή της στα τέλη του πρώτου τριμήνου.

  Παράλληλα με τα στοιχεία η Facebook ανακοίνωσε ότι θα επαναγοράσει ίδιες μετοχές συνολικής αξίας έως και 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ