Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιαν-2021 17:46

  Οι Τούρκοι συνεχίζουν να εκπαιδεύουν Λίβυους στρατιώτες στη Λιβύη αλλά και στην Τουρκία

  Οι Τούρκοι συνεχίζουν να εκπαιδεύουν Λίβυους στρατιώτες στη Λιβύη αλλά και στην Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια ομάδα 1.300 στελεχών του στρατού της Λιβύης έχει ολοκληρώσει μια εκπαιδευτική διαδικασία με επίκεντρο το πεδίο της μάχης υπό την επίβλεψη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

  Ο υπουργός Άμυνας Σαλά αλ-Ναμρούς επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα συνεχίσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που σχεδιάστηκαν με τον Τούρκο ομόλογό του, εξηγώντας ότι αυτό εμπίπτει στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας στρατιωτικής ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών.

  Σύμφωνα με τον αλ-Ναμρούς, η εκπαίδευση περιελάμβανε εξειδικευμένα προγράμματα για την αύξηση του επιπέδου του προσωπικού του στρατού της Λιβύης σε διεθνή πρότυπα σε 18 διαφορετικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της αντιτρομοκρατίας και της εκκαθάρισης ναρκών. Επιβεβαίωσε ότι άλλα 1100 στρατιωτικά στελέχη εξακολουθούν να εκπαιδεύονται στη Λιβύη από Τούρκους.

  Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Άμυνας, μέρος των εκπαιδευομένων ήταν φοιτητές από το Στρατιωτικό Κολλέγιο της Τρίπολης, οι οποίοι έχασαν την πρόσβαση στις σπουδές τους μετά την επίθεση με drone από τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στο σχολείο που φοιτούσαν.

  Περίπου 1.000 Λίβυοι, μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεψαν στη Λιβύη αφού ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα στην Τουρκία, ενώ 200 ακόμη συνεχίζουν να εκπαιδεύονται σε διάφορους τομείς εντός της Τουρκίας, πρόσθεσε ο αλ-Ναμρούς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ