Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιαν-2021 16:45

  Το YouTube συνεχίζει το "μπλόκο" στον Ντόναλντ Τραμπ

  Το YouTube συνεχίζει το "μπλόκο" στον Ντόναλντ Τραμπ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το YouTube παρατείνει τον αποκλεισμό του τέως Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να προσδιορίζεται το χρονικό διάστημα. 

  Η πλατφόρμα, η οποία ανήκει στην Google ανακοίνωσε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες ότι θα συνεχίσει να  εμποδίζει τον Τραμπ να ανεβάζει βίντεο στην πλατφόρμα.

  Σύμφωνα  με δημοσίευμα του "Politico" που επικαλείται την εκπρόσωπο της εταιρείας, Ίβι Τσόι αναφέρεται: "Υπό το φως των ανησυχιών σχετικά με την εξελισσόμενη εν δυνάμει βία, το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ θα παραμείνει σε αναστολή. Οι ομάδες μας παραμένουν σε εγρήγορση και παρακολουθούν στενά για τυχόν νέες εξελίξεις".

  Η εταιρία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τη συνέχιση της αναστολής και αυτό κάνει πολλούς να σκέφτονται πως ο αποκλεισμός του Τραμπ από το YouTube είναι επ' αόριστον.

  Επίσης, το YouTube θα περιορίσει προσωρινά τον Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ, από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εσόδων της πλατφόρμας, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς να κερδίζουν χρήματα από το περιεχόμενό τους.

  Σύμφωνα με την Ίβι Τσόι, η απαγόρευση του Τζουλιάνι από το πρόγραμμα οφείλεται σε "επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των πολιτικών της πλατφόρμας περί ψευδών ισχυρισμών σχετικά με την ευρεία απάτη ψηφοφόρων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020".

  Ο Τζουλιάνι θα μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση για το πρόγραμμα εσόδων του YouTube έπειτα από 30 ημέρες, εάν επιλυθούν ζητήματα που σχετίζονται με τον λογαριασμό του.

  Ο αντίκτυπος: Μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου, ο Τραμπ αποκλείστηκε από τις κύριες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Twitter και το YouTube.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ