Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιαν-2021 12:11

  Goldman Sachs: Περικοπή αποδοχών κατά 10 εκατ. δολ. στον CEO, D. Solomon, για το 2020

  Goldman Sachs: Περικοπή αποδοχών κατά 10 εκατ. δολ. στον CEO, D. Solomon, για το 2020
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μείωση αποδοχών κατά 10 εκατ. δολ. "είδε" το 2020 ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon, ως "ποινή" για τον ρόλο της τράπεζας στο σκάνδαλο 1MDB.

  Πρόκειται για μείωση αποδοχών κατά το ένα τρίτο για τον ισχυρό άνδρα του αμερικανικού τραπεζικού ομίλου.

  Η Goldman, που είδε το περασμένο έτος τη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων της την τελευταία μία και πλέον δεκαετία, παρά την πανδημία του κορονοϊού, έχει παραδεχθεί ότι φέρει ευθύνη για τη συνεργασία της με το κακόφημο - πλέον - αναπτυξιακό fund της κυβέρνησης της Μαλαισίας, ονόματι 1Malaysia Development Berhad ή για συντομία "1MDB".

  Η περικοπή στον Solomon αντανακλά ποινές που αφορούν τη γενική "διαγωγή" της τράπεζας και όχι προσωπικές του συμπεριφορές ή αποφάσεις.

  "Μολονότι ουδείς εκ των κ.κ. Solomon, Waldron ή Scherr δεν ενεπλάκη στη συγκεκριμένη δραστηριότητα ή δεν γνώριζε για την εμπλοκή της εταιρείας σε αυτήν την περίοδο που διενεργήθηκαν οι συναλλαγές των ομολόγων του 1MDB, το δ.σ. αντιμετωπίζει το ζήτημα ως αποτυχία του εταιρικού οργανισμού έναντι των υψηλών προσδοκιών που υπάρχουν από την εταιρεία", αναφέρεται σε έγγραφα της Goldman Sachs που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 26 Ιανουαρίου. Ο Solomon διατελεί CEO της τράπεζας από το 2018.

  Η μείωση αποδοχών αφορά και τον John Waldron, πρόεδρο και COO της Goldman, καθώς και τον Stephen Scherr, επικεφαλής χρηματοοικονομικού κλάδου, οι οποίοι χάνουν 7 εκατ. δολ. έκαστος από τις προϋπολογισμένες αποδοχές τους για το 2020. Οι περικοπές αποτελούν μέρος της προσπάθειας εξοικονόμησης 174 εκατ. δολ. από τις αποδοχές πρώην και νυν στελεχών, στο πλαίσιο της πληρωμής προστίμων.

  Το πακέτο αποδοχών του Solomon περιλαμβάνει κανονικά 2 εκατ. δολ. σε μισθό, 4,65 εκατ. σε χρηματικό μπόνους και 10,85 εκατ. σε μετοχές, επί τη βάσει της πορείας της εταιρείας. Έτσι, η αμοιβή του περιορίζεται για φέτος στα 17,5 εκατ. έναντι προϋπολογισμένων 27,6 εκατ. Η Goldman ανακοίνωσε έσοδα 44,56 δισ. δολαρίων για το σύνολο του έτους, τα υψηλότερα από το 2009. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ