Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Ιαν-2021 09:23

  GfK: Βλέπει επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία τον Φεβρουάριο

  GfK: Βλέπει επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία τον Φεβρουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να επιδεινωθεί τον Φεβρουάριο εξαιτίας των πιο αυστηρών περιορισμών για τον κορονοϊό, ανέφερε η εταιρεία ερευνών GfK.

  "Το καταναλωτικό κλίμα αντιμετωπίζει δύσκολες προκλήσεις στο α΄ τρίμηνο του έτους”, ανέφερε ο Rolf Burkl, στέλεχος της GfK.

  Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος της GfK αναμένεται να υποχωρήσει στις -15,6 μονάδες τον Φεβρουάριο, έναντι του αναθεωρημένου -7,5 μονάδων τον Ιανουάριο.

  Η πτώση είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν από τους οικονομολόγους, οι οποίοι έκαναν λόγο για πτώση στις -7,8 μονάδες.

  "Η πρόσφατη απόφαση για επέκταση των μέτρων περιορισμού έχει πλήξει τις ελπίδες για ταχεία ανάκαμψη του καταναλωτικού κλίματος”, ανέφερε η GfK.

  Η GfK χρησιμοποιεί τρεις υποδείκτες, οι οποίοι κατέγραψαν πτώση.

  Ο δείκτης τάσης για αγορές είναι σε ελεύθερη πτώση, στις 0 μονάδες (υποχώρηση 36,6 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).

  "Το κλείσιμο των εστιατορίων και του κλάδου λιανικής τον Δεκέμβριο, είχε παρόμοια επίπτωση στις καταναλωτικές δαπάνες με αυτήν του πρώτου lockdown τον Απρίλιο.

  Ο δείκτης για τις προσδοκίες εισοδήματος υποχώρησε στις -2,9 μονάδες από τις 3,6 μονάδες τον Δεκέμβριο.

  Ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών κατέγραψε μικρή πτώση στις 1,3 μονάδες τον Ιανουάριο από τις 4,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ