Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 17:09

  Pfizer: Δυο μήνες νωρίτερα τα εμβόλια στις ΗΠΑ

  Εμβόλιο Pfizer
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Pfizer θα είναι σε θέση να παρέχει 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ δύο μήνες νωρίτερα του προγραμματισμένου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της.

  Ο διευθύνων σύμβουλος Albert Bourla δήλωσε ότι η φαρμακοβιομηχανία και ο εταίρος της, BioNTech, θα μπορέσουν να διανείμουν περισσότερες δόσεις στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πριν τα τέλη του β' τριμήνου λόγω μιας αλλαγής στην ετικέτα του εμβολίου που επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών υγείας να αποσπάσουν μια πρόσθετη δόση από κάθε φιαλίδιο.

  Στις ΗΠΑ, οι Pfizer και BioNTech θα διανείμουν 120 εκατομμύρια δόσεις το πρώτο τρίμηνο, ήτοι 20 εκατομμύρια περισσότερες από αυτές που είχαν προαναγγείλει, δήλωσε ο Bourla σε συνέντευξη στο Bloomberg.

  Η Pfizer, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει τροφοδοτήσει τις κυβερνήσεις με 36 διαφορετικούς συνδυασμούς εμπορικά διαθέσιμων συρριγγών και βελόνων ούτως ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν την τελευταία δόση από τα φιαλίδια, είπε ο Bourla. 

  Η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της Pfizer έρχεται εν μέσω της ολοένα και εντεινόμενης ανησυχίας για τον αργό ρυθμό διανομής των εμβολίων και την ανησυχία για την περιορισμένη προσφορά δόσεων. Σύμφωνα με τον Bourla, η διανομή στις ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα αργή τις πρώτες εβδομάδες, αν και αναμένει  βελτίωση στον ρυθμό των χορηγούμενων δόσεων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ