Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 17:05

  Regeneron: Προς επιτυχία η Φάση 3 κλινικών δοκιμών για το κοκτέιλ αντισωμάτων - "παθητικό εμβόλιο" κατά του κορονοϊού

  Regeneron
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Regeneron Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της μείωσε τα κρούσματα Covid-19 κατά 50% και εξάλειψε τα συμπτώματα σε άτομα που θα αντιμετώπιζαν μεγάλο κίνδυνο εάν μολύνονταν από τον κορονοϊό.

  Η συγκεκριμένη θεραπεία θα μπορούσε να λειτουργήσει, όπως σημειώνει η εταιρεία, ως "παθητικό εμβόλιο" για την προστασία όσων ζουν με πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη μολυνθεί από τον ιό, με βάση την ανάλυση των πρώιμων αποτελεσμάτων της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών σε 409 ανθρώπους.

  Η μετοχή της Regeneron σημείωνε άνοδο έως και 2% μετά την δημοσιοποίηση της είδησης.

  Η μελέτη αφορούσε τη δυνατότητα του κοκτέιλ αντισωμάτων Regen-Cov να παρέχει άμεση, βραχυπρόθεσμη προστασία έναντι του ιού. Αντιθέτως, τα εμβόλια χρειάζονται εβδομάδες για το χτίσιμο ανοσίας στον οργανισμό, η οποία όμως διαρκεί και περισσότερο. Το κοκτέιλ περιέχει τις ουσίες casirivimab και imdevimab.

  Μολονότι οι θεραπείες αντισωμάτων είναι μια από τις λίγες αχτίδες φωτός στην προσπάθεια αντιμετώπισης κρουσμάτων Covid-19, είναι ακριβές και η παραγωγή τους σε μαζική κλίμακα αρκετά δύσκολη. Αυτός είναι και ο λόγος που η επίδρασή τους στη μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας ήταν περιορισμένη, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

  Στην κλινική δοκιμή της Regeneron, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο για τις Αλλεργίες και τα Λοιμώδη Νοσήματα των ΗΠΑ, συμμετέχουν άνω των 2.000 άνθρωποι. Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται μέσα στο β' τρίμηνο του 2021.

  Μεταξύ των 186 ατόμων που έλαβαν τη θεραπεία, 10 τελικώς μολύνθηκαν  με τον κορονοϊό, ωστόσο κανείς τους δεν παρουσίασε συμπτώματα.

  Μεταξύ των 223 που έλαβαν εικονικό φάρμακο, 23 μολύνθηκαν με τον ιό, με οκτώ να εμφανίζουν συμπτώματα και έναν να χάνει τη ζωή του.

  Όσοι είχαν λάβει τη θεραπεία εμφάνισαν επίσης χαμηλότερο ιικό φορτίο και μικρότερη διάρκεια της λοίμωξης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ