Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 15:56

  Google: Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα "ψαρεύουν" ειδικούς της κυβερνοασφάλειας μέσω Twitter και LinkedIn

  Google: Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα "ψαρεύουν" ειδικούς της κυβερνοασφάλειας μέσω Twitter και LinkedIn
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα προσποιούνται ότι είναι bloggers κυβερνοασφάλειας και μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το LinkedIn προσπαθούν να προσεγγίσουν ερευνητές που ασχολούνται με τον τομέα, προειδοποιεί η Google.

  Η μηχανή αναζήτησης ανακοίνωσε ότι η Ομάδα Ανάλυσης Απειλών της εταιρείας έχει εντοπίσει μια εξελισσόμενη προσπάθεια που έχει στόχο ερευνητές ασφαλείας που ασχολούνται με την έρευνα και ανάπτυξη τρωτών σημείων σε διάφορες εταιρείες και οργανισμούς.

  Σύμφωνα με την Google πίσω από τους εν λόγω χάκερς κρύβεται κυβερνητική οντότητα που εδρεύει στη Βόρεια Κορέα. 

  Η Google σημειώνει ότι οι χάκερς έχουν δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ στο Twitter και στο LinkedIn μέσω των οποίων προσεγγίζουν ερευνητές ασφαλείας, μοιράζονται μαζί τους στοιχεία για κακόβουλα λογισμικά και στη συνέχεια επιδιώκουν συνεργασία στην έρευνα ευπαθειών.

  Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει 10 προφίλ στο Twitter και 5 ακόμη στο LinkedIn τα οποία πιστεύει ότι ελέγχονται από τους εισβολείς, ενώ τονίσει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρήθηκε παραβίαση των υπολογιστών των ερευνητών ασφαλείας μετά την επίσκεψη των τελευταίων σε ιστολόγια που ελέγχονται από τους χάκερς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ