Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 10:18

  Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016 η ανεργία στη Βρετανία (upd)

  Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2016 η ανεργία στη Βρετανία (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:28

  Στο 5%, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2016, διαμορφώθηκε η ανεργία στη Βρετανία στο τρίμηνο μέχρι τον Νοέμβριο, καθώς η πανδημία συνέχισε να επηρεάζει την οικονομία και η χώρα πήγε πάλι σε lockdown.

  Ξεχωριστά στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, εμφάνισε ότι ο αριθμός των εργαζόμενων τον Δεκέμβριο μειώθηκε 2,7% σε ετήσια βάση και ήταν κατά 828.000 χαμηλότερος από ό,τι στην αρχή της πανδημίας τον Φεβρουάριο.

  Η βρετανική ανεργία έχει διατηρηθεί χαμηλά από το πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας της κυβέρνησης, που υποστήριζε 2,4 εκατ. θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, έναντι των 8,9 εκατ. τον Μάιο.

  Το πρόγραμμα είναι το πιο δαπανηρό μέτρο οικονομικής στήριξης από την πανδημία, και κοστίζει 46,4 δισ. στερλίνες (63 δισ. δολάρια) μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου.

  "Αυτή η κρίση έχει διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι πίστευε ο οποιοσδήποτε από εμάς -και κάθε χαμένη θέση εργασίας ως αποτέλεσμα αυτής της κρίσης, είναι μια τραγωδία”, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Rishi Sunak, μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων.

  "Ενώ το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) εργάζεται σκληρά για να προστατεύσει τα άτομα με το εμβόλιο, κάνουμε ό,τι μπορούμε στηρίζοντας επιχειρήσεις, άτομα και οικογένειες".

  Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν ότι ο αριθμός των απασχολούμενων μειώθηκε κατά 88.000 τους τρεις μήνες έως τα τέλη Νοεμβρίου, μια μικρότερη πτώση από την πρόβλεψη πτώσης των 100.000 από τους οικονομολόγους σε δημοσκόπηση του Reuters.

  Το ποσοστό ανεργίας ήταν κάτω από τις προβλέψεις του 5,1%.

  Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey είπε αυτόν τον μήνα ότι πιστεύει ότι πως υποκείμενο ποσοστό ανεργίας ήταν υψηλότερο, καθώς ο επίσημος ορισμός αποκλείει άτομα χωρίς εργασία που έχουν αναβάλει προσωρινά την αναζήτηση εργασίας λόγω της πανδημίας.

  Η Βρετανία μπήκε σε έναν νέο μέτρων περιορισμού κίνησης στις 5 Ιανουαρίου λόγω ενός ραγδαία αυξανόμενου αριθμού θανάτων που είναι τώρα σχεδόν 100.000, ο υψηλότερος στην Ευρώπη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ