Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Ιαν-2021 09:27

  UBS: Ξεκινάει νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ανακοίνωσε υψηλά κέρδη

  UBS: Ξεκινάει νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, ανακοίνωσε υψηλά κέρδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η UBS Group θα ξεκινήσει εκ νέου τις αγορές ιδιων μετοχών και ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα ύψους 4,5 δισ. δολαρίων, καθώς η τράπεζα έκλεισε το 2020 με τριμηνιαίες αποδόσεις που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

  Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πλούτου παγκοσμίως (με βάση τα assets), έχει αντιμετωπίσει την πανδημία καλύτερα από πολλούς ανταγωνιστές της, κυρίως χάρη στην ισχυρή πελατειακή δραστηριότητα στις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής και στις τεράστιες δραστηριότητες διαχείρισης πλούτου.

  Έχει ήδη εξοικονομήσει 2 δισ. δολάρια για εξαγορές μετοχών.

  Η UBS ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ξεκινήσει ένα νέο τριετές πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών στο α΄ τρίμηνο, ύψους μέχρι 4 δισ. φράγκα (4,5 δισ. δολάρια).

  Με την ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος, η τράπεζα σχεδιάζει να επαναγοράσει μέχρι και 1,1 δισ. δολάρια σε μετοχές στο α΄ τρίμηνο.

  Επίσης δήλωσε ότι θα προτείνει μέρισμα 0,37 δολαρίων ανά μετοχή για το προηγούμενο έτος.

  Η UBS έχει πετύχει ή υπερβεί όλους τους στόχους για το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη τριμήνου υπερδιπλασιάστηκαν στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, στα 1,71 δισ. δολάρια από τα 722 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 966 εκατ. δολαρίων. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 15% στα 8,12 δισ. δολάρια.

   

  "Τα ισχυρά μας αποτελέσματα για το 2020 δείχνουν ξεκάθαρα την πραγματική ισχύ του franchise μας”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Ralph Hamers.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ