Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 23:33

  Η Κίνα εκθρόνισε τις ΗΠΑ ως ο κορυφαίος προορισμός άμεσων ξένων επενδύσεων

  Επανέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το εμπόριο ΗΠΑ και Κίνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Κίνα έχει ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως o κορυφαίος προορισμός στον κόσμο για νέες ξένες άμεσες επενδύσεις, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ.

  Η Κίνα προσέλκυσε 163 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες εσωτερικές επενδύσεις το 2020, αύξηση 4% από 140 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, ενώ ο αριθμός των ΗΠΑ κατέρρευσε κατά 40% ετησίως από 251 δισεκατομμύρια δολάρια στα 134 δισεκατομμύρια δολάρια.

  Η Βρετανία σημείωσε μια ακόμη πιο δραματική κατάρρευση άνω του 100%, από 45 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε - 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

  Η αλλαγή έχει αποδοθεί στον πολύ διαφορετικό χειρισμό της κρίσης του κορονοϊού μεταξύ των χωρών. Η ολοκληρωμένη ανταπόκριση της Κίνας στη Δημόσια Υγεία περιόρισε τους θανάτους κάτω των 5.000 και επέτρεψε να ανοίξει εκ νέου η Οικονομία, ενώ οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων στη Γη - που προβλέπεται από τον νέο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να φτάσει το μισό εκατομμύριο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Η Βρετανία απέτυχε επίσης να περιορίσει τον ιό, με θανάτους ρεκόρ αυτόν τον μήνα.

  Η Κίνα και η ΕΕ συνήψαν μια νέα συμφωνία στις 30 Δεκεμβρίου, η οποία είναι πιθανό να ενισχύσει περαιτέρω τις ξένες επενδύσεις κατά το 2021.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ