Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 16:48

  Εξαγορά της μεγαλύτερης διαχειρίστριας ATM στον κόσμο, Cardtronics, από την NCR έναντι 1,7 δισ. δολ.

  Εξαγορά της μεγαλύτερης διαχειρίστριας ATM στον κόσμο, Cardtronics, από την NCR έναντι 1,7 δισ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη εταιρεία ιδιοκτησίας/διαχείρισης μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών (ATM) στον κόσμο, Cardtronics, αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς της έναντι 1,7 δισ. δολ. από την  NCR, η οποία "κέρδισε" την κούρσα για τη συμφωνία από τους άλλους δύο ενδιαφερόμενους, Apollo Global Management και Hudson Executive Capital.

  Η NCR θα αποκτήσει την Cardtronics στην τιμή των 39 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.  H εταιρεία ακύρωσε προηγούμενη συμφωνία της για εξαγορά της από την Apollo σε χαμηλότερη τιμή.

  Η Cardtronics έχει επωφεληθεί από το κλείσιμο, διεθνώς, πολλών υποκαταστημάτων τραπεζών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επιτρέποντας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν στους πελάτες τους μετρητά μέσω ATM σε μη τραπεζικές τοποθεσίες. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε κατά 6,3% λίγο πριν την έναρξη των συναλλαγών.

  Η μετοχή της NCR εκτινασσόταν, εξάλλου, έως 7,7%. Η συνολική αξία της συμφωνίας, σύμφωνα με την εδρεύουσα την Τζόρτζια των ΗΠΑ εταιρεία, θα προσεγγίσει τα 2,5 δισ. δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ