Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 11:27

  Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης Ifo τον Ιανουάριο

  Γερμανία: Υποχώρησε ο δείκτης Ifo τον Ιανουάριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αισιοδοξία των γερμανικών επιχειρήσεων για οικονομική ανάκαμψη, δοκιμάζεται καθώς τα παρατεταμένα lockdowns στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, πλήττουν τη δραστηριότητα.

  Ο δείκτης του γερμανικού ινστιτούτου Ifo για τις τρέχουσες συνθήκες, σημείωσε πτώση τον Ιανουάριο, στις 90,1 μονάδες, έναντι των 92,2 μονάδων του Δεκεμβρίου.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στις 91,9 μονάδες.

  Πτώση κατέγραψε επίσης ο δείκτης προσδοκιών για το επόμενο εξάμηνο, στις 91,1 μονάδες από τις 93 μονάδες τον Δεκέμβριο, εν μέσω αβεβαιότητας για την επίδραση της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στην οικονομία.

  Επίσης, ο δείκτης που αξιολογεί την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση, επιδεινώθηκε στις 89,2 μονάδες τον Ιανουάριο, έναντι των 91,3 μονάδων τον Δεκέμβριο.

  "Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού έχει σταματήσει την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας για την ώρα”, αναφέρει ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest.

  Έρευνα που ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, εμφάνισε ότι οι χρόνοι παράδοσης και το κόστος εισαγωγής αυξανόταν εξαιτίας της περιορισμένης χωρητικότητας φορτίων και της έλλειψης containers εν μέσω των περιορισμών για την πανδημία.

  Αυτή είναι μια επικίνδυνη τάση για τη Γερμανία, η οποία εξαρτάται κατά πολύ από το εμπόριο.

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ