Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Ιαν-2021 11:19

  Dr. Martens: Προς IPO στο Λονδίνο με στόχο κεφάλαια ύψους 1,8 δισ. δολ.

  Dr. Martens: Προς IPO στο Λονδίνο με στόχο κεφάλαια ύψους 1,8 δισ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιδιοκτήτρια της Dr. Martens,  Permira Holdings, καθώς και άλλοι μέτοχοι της εταιρείας, στοχεύουν στη συγκέντρωση κεφαλαίων ύψους 1,3 δισ. βρετανικών λιρών (1,8 δισ. δολ.)  μέσω Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPO) στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ποντάροντας στην σταθερή δημοφιλία της κλασσικής δερμάτινης μπότας που αποτελεί σήμα - κατατεθέν της.

  Η εταιρεία δεν σκοπεύει να συγκεντρώσει κεφάλαια για την ίδια, καθώς η εταιρεία ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων Permira και άλλοι επενδυτές πωλούν ήδη υπάρχουσες μετοχές τους αξίας 330 έως 370 πενών ανά μετοχή, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία βρέθηκαν σε γνώση του πρακτορείου Bloomberg νωρίτερα σήμερα.

  Λίγο μετά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, η IPO συγκέντρωσε αρκετό επενδυτικό ενδιαφέρον ώστε να υπερκαλυφθεί το σύνολο των μετοχών που προσφέρονται, σε όλο το εύρος τιμών.

  Η πώληση του μεριδίου 35% της Dr. Martens μέσω αυτής της διαδικασίας αποτιμά την εταιρεία στα 3,3 έως 3,7 δισ. στερλίνες, ποσό 10 φορές μεγαλύτερο των 300 εκατ. λιρών που πλήρωσε η  Permira για την εξαγορά της υποδηματοποιίας το 2014.  Η οικογένεια Griggs, η οποία διευθύνει την εταιρεία, υπάλληλοι και πρώην υπάλληλοι της Dr. Martens, διατηρούν επίσης ποσοστό σε αυτήν, σύμφωνα με τους όρους της IPO.

  Οι νυν μέτοχοι διατηρούν το δικαίωμα να πωλήσουν άλλα 53 εκατ. μετοχές στην IPO εάν υπάρχει αρκετή ζήτηση, γεγονός που θα ανέβαζε το ύψος της στα 1,49 δισ. λίρες.

  Οι νέοι επενδυτές περιλαμβάνουν την BlackRock, με 250 εκατ. λίρες,  million pounds from BlackRock Inc., τον όμιλο Janus Henderson με 100 εκατ. λίρες και την  Merian Global Investors, με 75 εκατομμύρια λίρες.

  Η μετοχή της Dr. Martens θα αρχίσει να διαπραγματεύεται στο LSE στις 2 Φεβρουαρίου, ωστόσο το χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να επιταχυνθεί, σύμφωνα με το Bloomberg.

  H εταιρεία, η οποία είχε ιδρυθεί το 1947, βρέθηκε το 2003 κοντά στη χρεοκοπία, όταν και αναγκάστηκε να περικόψει θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μεταφέρει την παραγωγή της στην Κίνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ