Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 24-Ιαν-2021 11:16

  Κίνα: Αναμένεται αύξηση των πωλήσεων λιανικής πέραν του 10% για το 2021

  κίνα-εμπόριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κατανάλωση στην Κίνα θα έχει μία ταχεία ανάκαμψη μέσα στη χρονιά, καθώς η οικονομία σταθεροποιείται, αλλά και εφαρμόζονται μέτρα υποστήριξης της κατανάλωσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μιας αναφοράς του Γενικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της Κίνας (CGCC).

  Η αύξηση των πωλήσεων λιανικής για τα καταναλωτικά προϊόντα, είναι πιθανό να ξεπεράσει το 10% μέσα στο 2021, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας αναφοράς.

  Οι πωλήσεις λιανικής στην Κίνα, δέχθηκαν σκληρό πλήγμα από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, καταγράφοντας μείωση κατά 3,9% το 2020.

  Οι πωλήσεις λιανικής αποτελούν το βαρόμετρο για την πορεία της κατανάλωσης, ενώ αυξάνονται σταδιακά κατά τους τελευταίους μήνες, σημειώνοντας αύξηση κατά 4,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, πλησιάζοντας στα επίπεδα, πριν από την πανδημία.

  Καθώς, η κινεζική οικονομία εξακολουθεί να σταθεροποιείται το 2021 και εφαρμόζονται πολιτικές για την αύξηση της κατανάλωσης, οι πωλήσεις λιανικής, αναμένεται ότι θα καταγράψουν ταχεία αύξηση, όπως εκτιμά η ίδια αναφορά.

  Η επιμελητήριο, αναμένει επίσης ταχεία ανάκαμψη στη βιομηχανία της τροφοδοσίας (catering), όπως επίσης και πολλές ευκαιρίες στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο, από την υπογραφή του πλαισίου της συμφωνίας περιφερειακής οικονομικής συνεργασίας (RCEP).

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ