Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιαν-2021 21:30

  Ένας στις 400.000 με αναφυλαξία μετά το εμβόλιο της Moderna, σύμφωνα με τα CDC των ΗΠΑ

  Ένας στις 400.000 με αναφυλαξία μετά το εμβόλιο της Moderna, σύμφωνα με τα CDC των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναλογία ενός περιστατικού αναφυλαξίας σε 400.000 χορηγήσεις δόσης του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού διαπίστωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

  Στην έρευνα διαπιστώθηκαν 10 περιστατικά αναφυλαξίας σε 4 εκατομμύρια χορηγηθείσες δόσεις μέχρι τις 10 Ιανουαρίου,  γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη παρενέργεια εξαιρετικά σπάνια. Στο εμβόλιο κατά της γρίπης, κατ' αντιστοιχεία, τα περιστατικά είναι 1,3 ανά εκατομμύριο δόσεων, σύμφωνα με τα  CDC.

  Τα CDC συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι απόλυτα ασφαλή, ενώ συστήνουν μόνον σε όσους έχουν ειδική αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά που περιέχονται στα εμβόλια ή είχαν παρουσιάσει σοβαρή αλλεργική αντίδραση στο παρελθόν να αποφύγουν να εμβολιαστούν.

  Το ρίσκο του να κολλήσει κανεις τον κορονοϊό παραμένει ασύγκριτα μεγαλύτερο του κινδύνου από το εμβόλιο, συμφωνούν οι ειδικοί.

  Ακόμη και οι ελάχιστοι εμβολιασθέντες που παρουσίασαν αναφυλαξία δέχθηκαν άμεση ιατρική βοήθεια και αναρρώνουν κανονικά, καθώς η αντίδραση αυτή εκδηλώνεται συνήθως ελάχιστα λεπτά μετά τον εμβολιασμό.

  Έως τις 19 Ιανουαρίου, τα περιστατικά αναφυλαξίας λόγω του εμβολίου της Moderna διαμορφώνονταν σε 2,1 ανά εκατομμύριο, ενώ σε ό,τι αφορά το εμβόλιο της Pfizer ήταν λίγο υψηλότερα, στα 6,2 ανά εκατομμύριο εμβολιασθέντων.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ