Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Ιαν-2021 18:02

  ΗΠΑ: Μηνιαία αύξηση 0,7% στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Δεκέμβριο

  ΗΠΑ: Μηνιαία αύξηση 0,7% στις πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Δεκέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση 0,7% κατέγραψαν τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ σε σύγκριση με τον Νοέμβριο ενώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 ενισχύθηκαν κατά 22%, με τον συνολικό αριθμό τους να φτάνει σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση τα 6,76 εκατ. κατοικίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της National Association of Realtors.

  Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, μετά την πτώση του Μαρτίου και του Απριλίου, οι πωλήσεις άρχισαν απροσδόκητα να αυξάνονται, παρά την πανδημία, με τον συνολικό όγκο των πωλήσεων στο τέλος του 2020 σε μη προσαρμοσμένη βάσει να διαμορφώνεται στα 5,64 εκατ. κατοικίες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2006 και πολύ υψηλότερο από ό,τι προβλεπόταν προ της πανδημίας.

  Σύμφωνα με τη National Association of Realtors, η αύξηση της ζήτησης οφείλεται στην επιθυμία των αγοραστών για μεγαλύτερα σπίτια, στα προάστια.

  Η έντονη ζήτηση επιδείνωσε το ήδη χαμηλό απόθεμα κατοικιών προς πώληση στις αρχές του έτους. Στο τέλος Δεκεμβρίου, το απόθεμα κατοικιών διαμορφώθηκε σε μόλις 1,07 εκατομμύρια σπίτια προς πώληση, μειωμένο κατά 23% σε ετήσια βάση. Με βάση τον τρέχοντα ρυθμό πωλήσεων, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε απόθεμα 1,9 μηνών. Πρόκειται για το χαμηλότερο απόθεμα από τότε που οι Realtors άρχισαν να παρακολουθούν την αγορά το 1982.

  Η χαμηλή προσφορά και η ισχυρή ζήτηση συνέχισαν ωθούν υψηλότερα τις τιμές των κατοικιών. Η μέση τιμή πώλησης τον Δεκέμβριο ήταν 309.800 δολάρια, αυξημένη κατά 12,9% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ αποτελεί την υψηλότερη μέση τιμή μηνός Δεκεμβρίου έχει καταγραφεί ποτέ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ