Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιαν-2021 23:30

  ΙΒΜ: Κατώτερα των προσδοκιών τα έσοδα δ' τριμήνου

  ΙΒΜ: Κατώτερα των προσδοκιών τα έσοδα δ' τριμήνου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Κατώτερα των προσδοκιών είναι τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου που εξέδωσε η ΙΒΜ. Άμα τη ανακοινώσει τους, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Wall Street την Πέμπτη, η μετοχή της εταιρείας απώλεσε πάνω από 3% της αξίας της.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 2,07 δολάρια ανά μετοχή την ώρα που οι αναλυτές της Refinitiv εκτιμούσαν πως θα φτάσουν τα 1,79 δολάρια ανά μετοχή.

  Τα έσοδα της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο ανήλθαν σε 20,37 δισ. δολάρια την ώρα που οι αναλυτές της Refinitiv ανέμεναν έσοδα 20,67 δισ. δολαρίων. Αυτή αποτελεί μία μείωση της τάξης του 6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι, ενώ είναι το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο απωλειών για την ΙΒΜ.

  Η εταιρεία έχει επιδιώξει να αναπτυχθεί στο cloud computing και την τεχνητή νοημοσύνη υπό τον νέο CEO Arvind Krishna, αλλά η μείωση των εσόδων ταλάνιζε επίσης τον προκάτοχό, Ginni Rometty. Το τμήμα Cloud και Cognitive Software της IBM που περιλαμβάνει την Red Hat απέφερε έσοδα 6,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας πτώση περίπου 5% σε ετήσια βάση. Αυτό είναι χαμηλότερο από την εκτίμηση της FactSet για έσοδα 7,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Η εταιρεία δεν εξέδωσε επίσημη καθοδήγηση για τα κέρδη, αλλά είπε ότι αναμένει αύξηση εσόδων το 2021, μαζί με 11 - 12 δισ. δολάρια σε ελεύθερες ταμειακές ροές.

  Επίσης το τέταρτο τρίμηνο, η IBM δήλωσε ότι συμφώνησε να αγοράσει τον πάροχο συμβουλευτικών υπηρεσιών cloud, Nordcloud, για ένα μη ανακοινωθέν ποσό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ