Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιαν-2021 21:18

  Η Κομισιόν ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις για ζημιές λόγω Covid-19

  Η Κομισιόν ενέκρινε το γερμανικό σχέδιο αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις για ζημιές λόγω Covid-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Πέμπτη ότι ενέκρινε το σχέδιο των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ της γερμανικής κυβέρνησης για την αποζημίωση των εταιρειών για ζημιές που προκλήθηκαν λόγω των μέτρων περιορισμού λόγω της πανδημίας Covid-19 πέρσι.

  Η Επιτροπή, η οποία παρακολουθεί τα τεκτενόμενα για να διασφαλίσει ότι οι κυβερνήσεις δεν βοηθούν αθέμιτα τις εταιρείες για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δήλωσε ότι το γερμανικό σύστημα ήταν μια "αναλογική" απάντηση και σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

  Το σχέδιο παρέχει σε εταιρείες από όλους τους τομείς αποζημίωση για απώλειες κατά τη διάρκεια των μέτρων αποκλεισμού που επιβλήθηκαν στη Γερμανία για να περιορίσουν την πανδημία το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2020 και Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020.

  Η ενίσχυση περιλαμβάνει επιχορηγήσεις που καλύπτουν έως και το 100% των ζημιών που υπέστησαν οι επιχειρήσεις, ή το 75% του κύκλου εργασιών μιας εταιρείας το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019.

  Η Μαργκρετε Βεστάγκερ, δήλωσε ότι τα μέτρα θα συμπληρώνουν τα γερμανικά σχέδια κρατικών ενισχύσεων, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί από την ΕΕ, προσφέροντας υποστήριξη έως και 4 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ