Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιαν-2021 19:41

  Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων Τουρκίας: Σχεδόν 60 εκατ. Τούρκοι πολίτες ζουν με χρέη!

  Ένωση Δημοσίων Υπαλλήλων Τουρκίας: Σχεδόν 60 εκατ. Τούρκοι πολίτες ζουν με χρέη!
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Τουρκική Ένωση Υπαλλήλων Δημόσιων Υπηρεσιών (Genel-Iş) την Τετάρτη ανέφερε ότι το 70% του πληθυσμού της Τουρκίας ζει με χρέη.

  Η έκθεση με τίτλο "Ανισότητα εισοδήματος και φτώχεια κατά την περίοδο COVID-19 στην Τουρκία" ανέφερε ότι 59 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν χρέη πέραν των εξόδων στέγασης και τα σχετικά έξοδα, με τη φτώχεια να αυξάνεται κατά 8,4% τα τελευταία δύο χρόνια.

  Η Genel-İş, η οποία είναι συνδεδεμένη με την αριστερή Συνομοσπονδία Προοδευτικών Συνδικάτων της Τουρκίας (DİSK), δήλωσε ότι το εθνικό κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας ήταν από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη στα 7.715 δολάρια.

  Η πτώση της τιμής της τουρκικής λίρας έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα πληθωρισμού, διαβρώνοντας τους μισθούς και ασκώντας πίεση στα εισοδήματα, με πολλούς τώρα να αγωνίζονται, απλά για να πληρώσουν βασικές ανάγκες.  

  Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, πρόσφατα ανέφερε ότι θα αυξήσει τα επιτόκια σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του πληθωρισμού, παρά τη μακροχρόνια αντίθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα αυξήσει πιθανώς το κόστος δανεισμού, στο οποίο μεγάλο μέρος της χώρας είναι ευάλωτο. Παρ' όλα αυτά η Κεντρική Τράπεζα, σε συνεδρίασή της την Τετάρτη κράτησε τα επιτόκια σταθερά.

  Πέτρος Κράνιας

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ