Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Ιαν-2021 12:30

  ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα υπογράψει 10 διατάγματα για την καταπολέμηση της πανδημίας

  Τι θα μπορούσε να αλλάξει για το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την εκλογή Μπάιντεν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μία μέρα μετά την ορκωμοσία του ως ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν δημοσίευσε τις λεπτομέρειες του σαρωτικού του σχεδίου για την καταπολέμηση του κορονοϊού, ανακοινώνοντας 10 διατάγματα ενώ θα επικαλεστεί και τον νόμο αμυντικής  παραγωγής, ώστε να βοηθήσει τις αμερικανικές εταιρείες να παράγουν προμήθειες όπως μάσκες και εργαστηριακό εξοπλισμό.

  Το σχέδιο του προέδρου δίνει έμφαση στην επιτάχυνση των τεστ κορονοϊού, στην επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και στην παροχή περισσότερης χρηματοδότησης και κατεύθυνσης σε τοπικούς αξιωματούχους στις προσπάθειές τους να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Ένα βασικό στοιχείο του σχεδίου είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με το αμερικανικό κοινό. Επικεντρώνεται επίσης στον εμβολιασμό περισσότερων ατόμων, στο άνοιγμα των σχολείων, των επιχειρήσεων και των ταξιδιών με ασφάλεια, καθώς και στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

  "Η Εθνική Στρατηγική παρέχει έναν χάρτη πορείας για να οδηγήσει την Αμερική έξω από τη χειρότερη υγειονομική κρίση σε έναν αιώνα", αναφέρεται στο σχέδιο.

  Ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του σε μια κρίσιμη στιγμή στην πανδημία, υποστηρίζουν πολλοί επιδημιολόγοι και αξιωματούχοι του κλάδου υγείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CNBC, καθώς σχεδόν 3.000 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε μέρα λόγω κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins. Το 23 σελίδων σχέδιο που κυκλοφόρησε την Πέμπτη περιλαμβάνει τις πρωτοβουλίες που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα και παρουσιάζει τις λεπτομέρειες του τρόπου με τον οποίο ο Μπάιντεν σχεδιάζει να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία και να βοηθήσει τη χώρα να ανακάμψει.

  Μεταξύ άλλων, ο Μπάιντεν υπέγραψε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του διάταγμα που καθιστά υποχρεωτική την χρήση μάσκας και την κοινωνική αποστασιοποίηση στους ομοσπονδιακούς χώρους.

  Στο μέτωπο των εμβολιασμών, ο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι η διοίκησή του θα στοχεύσει στη χορήγηση 100 εκατομμυρίων εμβολίων κατά τις πρώτες 100 ημέρες. Ο Jeff Zients, συντονιστής της ανταπόκρισης απέναντι στην πανδημία, δήλωσε την Τετάρτη σε τηλεδιάσκεψη ότι αυτή είναι μόνο η αρχή.

  Το σχέδιο δεν καθορίζει το εκτιμώμενο κόστος, αλλά η διοίκηση πρότεινε ένα οικονομικό πακέτο ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Η πρόταση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρατική και τοπική ενίσχυση, 170 δισεκατομμύρια δολάρια για σχολεία και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, 50 δισεκατομμύρια δολάρια για τεστ κορονοϊού και 20 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ