Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Ιαν-2021 19:25

  Γέλεν: Χωρίς περαιτέρω δράση η οικονομία κινδυνεύει με νέα ύφεση

  Γέλεν: Χωρίς περαιτέρω δράση η οικονομία κινδυνεύει με νέα ύφεση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να αναλάβουν γενναία δράση για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας κάλεσε σήμερα τους Γερουσιαστές η Τζάνετ Γέλεν, η πρώην επικεφαλής της Federal Reserve και επιλογή του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν για το υπουργείο Οικονομικών.

  Στην ακρόαση της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας για τον διορισμό της, η Τζάνετ Γέλεν προειδοποίησε ότι η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει να διολισθήσει σε βαθύτερη και πιο επώδυνη ύφεση, εάν το Κογκρέσο δεν αναλάβει και πάλι δράση.

  Οι δηλώσεις της έρχονται λίγο μετά τις ανακοινώσεις του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη εβδομάδα για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας συνολικού ύψους 1,9 τρισ. δολ. το οποίο θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, απευθείας πληρωμές στα αμερικανικά νοικοκυριά, την επέκταση και ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας και οικονομική βοήθεια προς τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις.

  Κίνα

  Η Γέλεν ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιπαρατεθούν με την Κίνα σε σειρά καταχρηστικών πρακτικών, όπως τα εμπόδια που βάζει το Πεκίνο στο ελεύθερο εμπόριο και οι πρακτικές ντάμπινγκ στα προϊόντα του.

  "Θα βρεθούμε απέναντι στις καταχρηστικές, άδικες και παράνομες πρακτικές της Κίνας", ανέφερε.

  Δολάριο

  Για το αμερικανικό δολάριο, η Τζάνετ Γέλεν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιδιώξουν να αποδυναμώσουν την συναλλαγματική ισοτιμία για να αποκομίσουν οφέλη έναντι άλλων κρατών.

  "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν ένα πιο αδύναμο νόμισμα για να κερδίσουν ανταγωνιστικά οφέλη και θα πρέπει να αντιταχθούμε σε άλλες χώρες που το κάνουν", ανέφερε.

  Δεσμεύτηκε ότι από την θέση της "θα αντιταχθεί σε πιθανές προσπάθειες ξένων κρατών να χειραγωγήσουν τεχνητά την αξία του νομίσματος τους για να κερδίσουν οφέλη στο εμπόριο".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ