Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιαν-2021 17:06

  Νορβηγία: Καμία σύνδεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού με τους θανάτους ηλικιωμένων αρρώστων

  Νορβηγία: Καμία σύνδεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού με τους θανάτους ηλικιωμένων αρρώστων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι υγειονομικές αρχές της Νορβηγίας ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για κάποιου είδους σύνδεση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και του θανάτου ηλικιωμένων πολιτών που είχαν πρόσφατα εμβολιαστεί.

  Ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων, στην ανακοίνωσή του, επιχειρεί να κατασιγάσει τους φόβους ότι πιθανόν το εμβόλιο να είναι "υπερβολικά επικίνδυνο" για ανθρώπους άνω των 75 ετών, μετά τον θάνατο 33 ανθρώπων σε μικρό χρονικό διάστημα από τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τα στοιχεία των νορβηγικών αρχών, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg.

  "Όλοι τους ήταν ήδη σοβαρά άρρωστοι", τονίζει ο οργανισμός.

  "Ασφαλώς, η Covid-19 είναι πολύ πιο επικίνδυση για τους περισσότερους ασθενείς σε σχέση με πιθανές παρενέργειες του εμβολίου", τόνισε ο ιατρικός διευθυντής του οργανισμού, Steinar Madsen, τη Δευτέρα. "Δεν ανησυχούμε", είπε στο Bloomberg.

  Οι αρχικές αναφορές για θανάτους ηλικιωμένων αρρώστων μετά τον εμβολιασμό τους κυκλοφόρησαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με τις Pfizer και BioNTech, των οποίων το εμβόλιο χρησιμοποιεί η Νορβηγία για τους εμβολιασμούς πολιτών της, να ερευνούν το ζήτημα μαζί με τις τοπικές αρχές. Η πρώτη πανευρωπαϊκή έρευνα για την ασφάλεια του εμβολίου Pfizer-BioNTech, μετά και τα στοιχεία από εκατομμύρια εμβολιασμούς που έχουν ήδη διεξαχθεί - εκτός κλινικών δοκιμών - αναμένεται να δημοσιευθεί στα τέλη Ιανουαρίου.

  "Όλοι οι εν λόγω ασθενείς είχαν ήδη σοβαρά υποκείμενα νοσήματα", τόνισε ο Madsen. "Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω του εμβολίου. Μπορούμε να υποθέσουμε επιστημονικά ότι πρόκειται για σύμπτωση. Είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι το εμβόλιο αποτέλεσε άμεση αιτία θανάτου", ανέφερε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ