Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιαν-2021 15:10

  Ινδία: Εξετάζει την αύξηση δασμών στις εισαγωγές κατά 5% - 10% σε περισσότερα από 50 προϊόντα

  Ινδία: Εξετάζει την αύξηση δασμών στις εισαγωγές κατά 5% - 10% σε περισσότερα από 50 προϊόντα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ινδία εξετάζει την προοπτική του να αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κατά 5% -10% σε περισσότερα από 50 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων smartphone, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συσκευών στον προσεχή προϋπολογισμό, σύμφωνα με τρεις κυβερνητικές πηγές στις συζητήσεις στο Reuters τη Δευτέρα.

  Η αύξηση των δασμών στις εισαγωγές αποτελεί μέρος της εκστρατείας  του πρωθυπουργού την Ινδίας Narendra Modi που στοχεύει στην προώθηση και υποστήριξη της εγχώριας παραγωγής, ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, σύμφωνα με το Reuters.

  Μία από τις πηγές ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να στοχεύσει σε πρόσθετα έσοδα περίπου 2,7  - 2,8 δισ. δολαρίων, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τα έσοδα εν μέσω της επιβράδυνσης που έφερε η πανδημία στην οικονομία.

  Δύο από τις κυβερνητικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι οι αυξήσεις των δασμών θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα έπιπλα και τα ηλεκτρικά οχήματα, βλάπτοντας ενδεχομένως να βλάψουν την σουηδική IKEA και την Tesla, η οποία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα αυτοκίνητά της στην Ινδία φέτος. Οι αξιωματούχοι, ωστόσο, δεν διευκρίνισαν για το ποσοστό της αύξησης στους δασμούς στα έπιπλα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

  Η λίστα των προϊόντων που ενδέχεται να έχουν υψηλότερους δασμούς θα περιλαμβάνει συσκευές όπως ψυγεία και κλιματιστικά, ανέφεραν οι πηγές.

  Η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό την 1η Φεβρουαρίου εν μέσω της προβλεπόμενης οικονομικής συρρίκνωσης 7,7% για το τρέχον έτος χρήσης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ