Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιαν-2021 11:30

  Χpeng: Νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης για την κινεζική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία που ανταγωνίζεται την Tesla

  Χpeng: Νέο σύστημα αυτόνομης οδήγησης για την κινεζική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία που ανταγωνίζεται την Tesla
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κινεζική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng Motors ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα νέο αυτόνομο σύστημα οδήγησης που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε αυτοκινητόδρομους την ίδια ώρα που αυξάνεται ο ανταγωνισμός για τους εγχώριους αντιπάλους καθώς επίσης και για την Tesla.  

  To Navigation Guided Pilot ή NGP, όπως ονομάζεται, θα επιτρέψει στο όχημα P7 της εταιρείας να αλλάζει αυτόματα λωρίδες, να επιταχύνει ή να επιβραδύνει ή να προσπερνά αυτοκίνητα και να εισέρχεται και να εξέρχεται από αυτοκινητόδρομους. To ΝGP κυκλοφορεί προκειμένου να ανταγωνιστεί το σύστημα της Tesla, Autopilot.

  Το συγκεκριμένο σύστημα είναι μέρος της επόμενης γενιάς του XPILOT 3.0 της Xpeng, του επονομαζόμενοι προγράμματος ADAS το οποίο η εταιρεία αναμένει να κυκλοφορήσει το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το ADAS είναι ένα σύστημα με μερικές αυτόνομες δυνατότητες ωστόσο απαιτείται ακόμα οδηγός.   

  Η Xpeng είναι μία από τις νεοσύστατες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας που θέλει να αποκτήσει μερίδιο από την αναπτυσσόμενη αγορά της χώρας, καθώς ανταγωνίζεται και άλλες εταιρείες όπως η Nio και η Li Auto, καθώς και ο γίγαντας ηλεκτρικών αυτοκινήτων των ΗΠΑ, Tesla.

  Οι μαζικές παραδόσεις του P7 της Xpeng, που είναι άμεσος αντίπαλος στο Model 3 της Tesla, ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο. Η Xpeng παρέδωσε 27.041 οχήματα το 2020, παραπάνω από διπλάσια σε σχέση με έναν χρόνο πριν. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ