Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιαν-2021 09:26

  Οι Ardian και Global Infrastructure κατέθεσαν πρόταση 13,6 δισ. δολάρια για τη Suez

  Οι Ardian και Global Infrastructure κατέθεσαν πρόταση 13,6 δισ. δολάρια για τη Suez
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι επενδυτικές εταιρείες Ardian και Global Infrastructure Partners έχουν προσεγγίσει τη Suez SAA με μια πρόταση εξαγοράς 11,31 δισ. Ευρώ ως εναλλακτική της πρότασης από τη Veolia Environnement.

  Η γαλλική εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων και νερού Suez, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι το δ.σ. της ομόφωνα υποστήριξε μια πρόταση από τις Ardan και Global Infrastructure Partners, για την αγορά μετοχών της Suez έναντι 18 ευρώ ανά μετοχή.

  "Το δ.σ. παρέχει την ομόφωνη υποστήριξή του στη λύση που προβλέπεται με τη συμμετοχή υπεύθυνων, μακροπρόθεσμων, κορυφαίων ποιοτικών επενδυτών. Έδωσε εντολή στον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου να συνεχίσει να εργάζεται για να τη φέρει εις πέρας, συμπεριλαμβανομένων και νέων συζητήσεων με τη Veolia ώστε να επιτευχθεί μια λύση σύμφωνα με το εταιρικό συμφέρον της Suez”, ανέφερε ο πρόεδρος του δ.σ. της Suez, Philippe Varin.

  Η Veolia προηγουμένως απέκτησε ποσοστό 29,9% στη Suez από την ενεργειακή εταιρεία Engie SA, αν και η διαδικασία αντικατοπτρίζεται στις νομικές διαφορές, με τη Suez να είναι εναντίον της εχθρικής εξαγοράς από την Veolia.

  Η Ardian είχε προηγουμένως εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά της συμμετοχής από την Engie. Η Veolia απάντησε ότι το ποσοστό της στη Suez δεν είναι προς πώληση και θεωρεί εχθρική κάθε πρόταση που περιλαμβάνει πώληση ή μεταβίβαση, που θα ανέκοπτε τις προσπάθειές της να αναλάβει την Suez.

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ