Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιαν-2021 09:28

  Total: Με 2,5 δισ. δολ. εξαγοράζει νέο μερίδιο 20% στην Adani Green

  Total: Με 2,5 δισ. δολ. εξαγοράζει νέο μερίδιο 20% στην Adani Green
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γαλλικός πολυεθνικός κολοσσός της ενέργειας Total συμφώνησε στην εξαγορά, έναντι 2,5 δισ. δολ., ποσοστό της τάξης του 20% στον ινδικό κολοσσό των ανανεώσιμων Adani Green Energy, καθώς προσπαθεί να αυξήσει τη διαφοροποίησή της έναντι των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων.

  Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι αποκτά μέσω της συμφωνίας μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Adani Green και ποσοστό 50% στη διαχείριση assets ηλιακής ενέργειας με δυνατότητα παραγωγής και διανομής 2,35 gigawatts σε καταναλωτές, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία νωρίτερα σήμερα. Την είδηση της συμφωνίας είχε μεταδώσει νωρίτερα το πρακτορείο Bloomberg.

  "Η Ινδία είναι το κατάλληλο μέρος για να προωθήσουμε τη στρατηγική μας σε δύο πυλώνες: τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και το φυσικό αέριο", αναφέρει ο  CEO  της Total, Patrick Pouyanne, σε δήλωσή του.

  Η συμφωνία είναι η τρίτη για τον γαλλικό όμιλο σε μία εβδομάδα στο πεδίο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μετά την εξαγορά γαλλικής εταιρείας βιοαερίου και την απόκτηση μεριδίου σε αμερικανικό χαρτοφυλάκιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας.  Οι ευρωπαϊκοί "γίγαντες" του πετρελαίου και του φυσικού αερίου προσανατολίζονται όλο και περισσότερο στην "καθαρή" ενέργεια και τις ανανεώσιμες πηγές, εν μέσω πίεσης προς αυτή την κατεύθυνση από επενδυτές, κυβερνήσεις και καταναλωτές για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

  Η κεφαλαιοποίηση της Adani Green, με βάση την τιμή της μετοχής της στο χρηματιστήριο της Μουμπάι,  αγγίζει σήμερα τα 20 δισ. δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ