Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Ιαν-2021 08:39

  Κίνα: Αυξήθηκε 7,3% η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο

  Κίνα: Αυξήθηκε 7,3% η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βιομηχανική παραγωγή και επενδύσεις της Κίνας συνέχισαν να ηγούνται της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας στον τελευταίο μήνα του 2020, ενώ η εγχώρια κατανάλωση επιβραδύνθηκε εν μέσω νέων αυξημένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βόρεια Κίνα.

  Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 7,3% τον Δεκέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, έναντι της αύξησης 7% τον Νοέμβριο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για αύξηση 6,8%.

  Για το 2020, η κινεζική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 2,8% σε σχέση με την αύξηση 5,7% το 2019.

  Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας ωθείται από τον βιομηχανικό κλάδο, με μεγάλη βοήθεια από τα μεγάλα επενδυτικά projects σε σιδηροδρόμους, αεροδρόμια και δημόσια υγεία.

  Οι επενδύσεις σε πάγια assets αυξήθηκαν 2,9% το 2020, έναντι του 2,6% στο 11μηνο του έτους, αλλά επιβραδύνθηκαν σε σχέση με το 5,4% του 2019.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 3,2% στο προηγούμενο ΄έτος.

  Η εσωτερική κατανάλωση αντιθέτως, υστερεί στο μεγαλύτερο μέρος του έτους εξαιτίας των περιορισμών για τον κορονοϊό και της απροθυμίας των ανθρώπων να ξοδέψουν λεφτά σε ταξίδια, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες.

  Επίσης, ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 4,6% τον Δεκέμβριο, χαμηλότερα από την αύξηση 5% τον Νοέμβριο και το 5,5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

  Στο σύνολο του 2020, οι πωλήσεις λιανικής μειώθηκαν 3,9% σε σχέση με την αύξηση 8% το 2019.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ