Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Ιαν-2021 13:11

  Whitbread: Μειώθηκαν 54,5% οι πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο χρήσης

  Whitbread: Μειώθηκαν 54,5% οι πωλήσεις στο γ΄ τρίμηνο χρήσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Whitbread plc ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2021, μειώθηκαν 54,5% εξαιτίας της πανδημίας, και ότι η πρόσφατη απόκτηση 13 ξενοδοχειων στη Γερμανία θα οδηγήσει σε ζημιές τις δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα, ύψους 10 εκατ. Στερλίνων.σ

  Η εισηγμένη στον FTSE 100 εταιρεία ξενοδοχείων και εστιατορίων, δήλωσε πως αναμένει την επίδραση κάθε 1% μείωσης των γερμανικών εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο έναντι των προσδοκιών της εταιρείας (προ κορονοϊού) για 60 εκατ. στερλίνες για στη Γερμανία, να οδηγήσουν σε πτώση 1 εκατ. Στερλίνων τα προ φόρων κέρδη.

  Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των ξενοδοχείων Premier Inn, δήλωσε ότι ο ισολογισμός της παρέμεινε ισχυρός με ισχυρή καθαρή ταμειακή θέση στις 31 Δεκεμβρίου ύψους 40 εκατ. στερλίνων σε σχέση με τα 196,4 εκατ. στερλίνες στο τέλος του α΄ εξαμήνου.

  Πρόσθεσε ότι είχε καταθέσεις 814,9 εκατ. στερλίνων και πρόσβαση σε μια ανεκμετάλλευτη πιστωτική διευκόλυνση 900 εκατ. στερλίνων, καθώς και 300 εκατ. στερλίνων, σύμφωνα με το πρόγραμμα στήριξης της κυβέρνησης.

  Οι πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις δραστηριότητες φιλοξενίας μειώθηκαν 55,5% σε συγκρίσιμη βάση στην περίοδο των 13 εβδομάδων μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, και οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 54,3% στο τρίμηνο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ