Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Ιαν-2021 11:04

  Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Tesco για το διάστημα που περιλαμβάνει τα Χριστούγεννα

  Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Tesco για το διάστημα που περιλαμβάνει τα Χριστούγεννα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Tesco ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου, υποστηριζόμενες από τις ισχυρές πωλήσεις τροφίμων και μέσω διαδικτύου, και επανέλαβε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης 2021.

  Η εταιρεία τροφίμων και ψιλικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις -εξαιρουμένων των καυσίμων και του ΦΠΑ- αυξήθηκαν 5,4% στη διάρκεια των έξι εβδομάδων μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

  Οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Tesco στην χριστουγεννιάτικη περίοδο αυξήθηκαν 8,1%, έναντι της αύξησης 6,7% για το τρίτο τρίμηνο που έληξε στις 28 Νοεμβρίου.

  Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο για την περίοδο των 19 εβδομάδων συμπεριλαμβανομένου και του γ΄΄ τριμήνου και των Χριστουγέννων, αυξήθηκαν 80%.

  Οι πωλήσεις του ομίλου για το ίδιο διάστημα διαμορφώθηκαν υψηλότερα 5,6% στα 19,91 δισ. στερλίνες.

  Οι πωλήσεις από τις τραπεζικές λειτουργίες της εταιρείας μειώθηκαν 28% στη διάρκεια της περιόδου.

  Η εταιρεία τόνισε πως πρόκειται να αναλάβει επιπλέον κόστος για τον κορονοϊό για το σύνολο της χρήσης, ύψους 810 εκατ. στερλίνων, ποσό που είναι 85 εκατ. στερλίνες υψηλότερο από ό,τι η προηγούμενη εκτίμηση.

  Ωστόσο αυτό αντισταθμίζεται από το ισχυρό momentum των πωλήσεων.

  Η Tesco δήλωσε πως συνεχίζει να αναμένει τα λειτουργικά κέρδη λιανικής για τη χρήση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021, να διαμορφωθούν τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο όπως στη χρήση 2020 με βάση τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ