Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Ιαν-2021 08:52

  Ιαπωνία: Αυξήθηκαν απροσδόκητα οι παραγγελίες βασικών μηχανημάτων

  Ιαπωνία: Αυξήθηκαν απροσδόκητα οι παραγγελίες βασικών μηχανημάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι παραγγελίες βασικών μηχανημάτων της Ιαπωνίας αυξήθηκαν απροσδόκητα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία, αν και μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε άλλες 10 περιοχές, ίσως επιβραδύνουν την διάθεση των επιχειρήσεων για κεφαλαιουχικές δαπάνες.

  Η απροσδόκητη αύξηση στις βασικές παραγγελίες, κρίσιμος δείκτης για κεφαλαιουχικές δαπάνες, θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια προσωρινή ανακούφιση στους φορείς χάραξης πολιτικής που ελπίζουν ότι οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα ενισχύσουν την ανάκαμψη που οδηγείται από τη ζήτηση, στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

  Όπως έδειξαν τα στοιχεία, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 1,5% τον Νοέμβριο από τον Οκτώβριο, κυρίως εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης για εξοπλισμό κατασκευής επεξεργαστών και υπολογιστών, υποστηριζόμενη πιθανώς από ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι.

  Πρόκειται για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα αύξησης, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 6,2%.

  Ωστόσο οι ιαπωνικές επιχειρήσεις μπορεί να γίνουν επιφυλακτικές για την αύξηση των δαπανών τους εξαιτίας των μειούμενων κερδών, ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στο Τόκιο και σε 10 άλλες περιφέρειες, θα μπορούσε να ενισχύσει τις ανησυχίες.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ