Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιαν-2021 16:20

  Αποχωρεί τον Φεβρουάριο ο CEΟ της Intel - Ποιος θα τον αντικαταστήσει

  Αποχωρεί τον Φεβρουάριο ο CEΟ της Intel - Ποιος θα τον αντικαταστήσει
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο CEO της Intel, Bob Swan, θα αποχωρήσει από τη θέση του στις 15 Φεβρουαρίου, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

  Ο CEO της VMWare, Pat Gelsinger, θα αναλάβει τη θέση του, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το τελευταίο.

  Η μετοχή της Intel ενισχυόταν περί το 10% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας.

  Ο Swan είχε αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλιου τον Ιανουάριο του 2019, ενώ εκτελούσε τα χρέη του προσωρινού επικεφαλής για επτά μήνες.

  Κατά τη θητεία του Swan, η εταιρεία υπέστη αρκετές "ήττες" από ανταγωνιστές της, με τελευταία εκείνη του καλοκαιρίου, όταν η Intel ανακοίνωσε ότι τα chips τελευταίας γενιάς θα καθυστερούσαν τελικώς περισσότερο του αναμενομένου, ενώ εκείνα της AMD ήδη βρίσκονταν εντός laptop τα οποία πωλούνταν στην αγορά.

  Η δε Apple ανακοίνωσε το φθινόπωρο ότι θα χρησιμοποιεί δικά της chips στους υπολογιστές Mac, "σπάζοντας" μια συνεργασία 15 χρόνων με την Intel στον συγκεκριμένο τομέα.

  Τον Δεκέμβριο, το hedge fund Third Point, υπό την ηγεσία του Dan Loeb, κάλεσε την Intel να εξετάσει "στρατηγικές εναλλακτικές", καθώς συνέχιζε να χάνει μερίδια αγοράς από τις ανταγωνιστικές προς την ίδια AMD, Samsung και TSMC.

  Ο αποχωρών CEO δεν είχε "τεχνολογικό" υπόβαθρό, καθώς υπηρετούσε νωρίτερα ως CFO, σε αντίθεση με τον διάδοχό του.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ