Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Ιαν-2021 15:47

  H ΕΕ ενέκρινε οριστικά την εξαγορά της Refinitiv από τον όμιλο LSE έναντι $27 δισ.

  H ΕΕ ενέκρινε οριστικά την εξαγορά της Refinitiv από τον όμιλο LSE έναντι $27 δισ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αρχές επίβλεψης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν τελικώς την εξαγορά EU από τον όμιλο του χρηματιστηρίου του Λονδίνου (London Stock Exchange), έναντι 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων, της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών δεδομένων Refinitiv.

  Η έγκριση υπόκειται σε σειρά όρων, μία εκ των οποίων είναι η αποεπένδυση της LSE από τις δραστηριότητές της στην Borsa Italiana.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είναι αρμόδια για την τήρηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στις 27 χώρες - μέλη της ΕΕ, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι η εξαγορά εγκρίθηκε, μολονότι κατά την έρευνά της εντοπίστηκαν στοιχεία που εγείρουν ορισμένες ανησυχίες.

  Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία, η LSE Group συμφώνησε να εκχωρήσει το ποσοστό 99.9% που διαθέτει σήμερα στον όμιλο Borsa Italiana και να συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες εκκαθάρισης του παραγώγου OTC IRD, τις οποίες πραγματοποιεί η LCH Swapclear, σε βάση ελεύθερης πρόσβασης.

  Δέχθηκε επίσης την παροχή πρόσβασηςσε δεδομένα του LSE, των δεικτών FTSE UK Equity Indices και του δείκτη WM/R FX σε σημερινούς, αλλά και μελλοντικούς ανταγωνιστές της.

  Η διάρκεια των δεσμεύσεων όσον αφορά στο OTC IRD και στην παροχή χρηματοοικονομικών δεδομέων είναι 10 έτη.

  "Οι δεσμεύσεις της LSEG ανταποκρίνονται στις ανησυχίες μας σχετικά με την προταθείσα συναλλαγή", αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

  "H Επιτροπή κατέληξε έτσι ότι η συναλλαγή, όπως αυτή διαμορφώνεται με βάση τις δεσμεύσεις αυτές, δεν εγείρει πλέον προβληματισμούς για ζητήματα ανταγωνισμού", καταλήγει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ