Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιαν-2021 11:54

  Ασία: Τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν 26,4% το 2021

  Ασία: Τα εταιρικά κέρδη αναμένεται να αυξηθούν 26,4% το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αναλυτές αναμένουν μια ισχυρή ανάκαμψη των κερδών για τις ασιατικές εταιρείες καθώς οι περιφερειακές οικονομίες βλέπουν μια αύξηση της εργοστασιακής δραστηριότητας και επέκταση των εξαγωγών, με ώθηση την έγκριση πολλαπλών εμβολίων κατά του κορονοϊού.

  Οι εταιρείες μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Ασίας αναμένεται να καταγράψουν αύξηση κέρδους κατά 26,4% το 2021, μετά από εκτιμώμενη αύξηση 5% πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, όπως γράφει το Reuters.

  Οι εταιρείες της Σιγκαπούρης, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας ηγούνται της αύξησης των κερδών για φέτος, ενισχυμένες από την αύξηση των εξαγωγών ηλεκτρονικών ειδών.

  Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι κινεζικές εταιρείες πιθανότατα θα σημειώσουν αύξηση 18,8% στα κέρδη φέτος, σε σύγκριση με 10,5% το 2020.

  "Η Κίνα θα μπορούσε να δει περαιτέρω αναθεωρήσεις κερδών προς τα πάνω εξαιτίας της διαρκούς αύξησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της αύξησης των λιανικών πωλήσεων, αν και με βραδύτερο ρυθμό", σημειώνει η Goldman Sachs.

  "Η Ινδία και η Κορέα είναι επίσης πιθανό να δουν αναθεωρήσεις κερδών προς τα πάνω με καύσιμο τα ισχυρά δεδομένα κατασκευαστικής δραστηριότητας και τις εξαγωγές", αναφέρει η Goldman Sachs.

  Σε διαφορετικούς τομείς, οι βιομηχανικές και οι καταναλωτικές εταιρείες εκτιμάται ότι θα σημειώσουν ταχύτερη ανάκαμψη φέτος, έχοντας πληγεί σοβαρά από την πανδημία πέρυσι. Οι εταιρείες ενέργειας και εξόρυξης αναμένεται επίσης να δουν μια ισχυρή ανάπτυξη φέτος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ