Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Ιαν-2021 08:56

  Ιαπωνία: Σε χαμηλό οκτώ ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό

  Ιαπωνία: Σε χαμηλό οκτώ ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στα ιαπωνικά νοικοκυριά, διαμορφώθηκε σε χαμηλό οκτώ ετών στο τρίμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας, υποδηλώνοντας ότι η πανδημία έχει αναδείξει αποπληθωριστικούς κινδύνους στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

  Τα στοιχεία αναδεικνύουν την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Τράπεζα της Ιαπωνίας για την ενίσχυση του πληθωρισμού στον στόχο του 2%, και εντείνει τις πιέσεις για την ίδια να υποστηρίξει μια οικονομία που επλήγη από τη νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισης της πανδημίας.

  Το ποσοστό των νοικοκυριών που αναμένουν αύξηση των τιμών σε ένα χρόνο από τώρα, διαμορφώνεται στο 60% τον Δεκέμβριο, χαμηλότερα από το 63,3% τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2012, αναφέρει η τριμηνιαία έρευνα της BoJ για τα νοικοκυριά.

  Σε μια ένδειξη ενίσχυσης των αποπληθωριστικών πιέσεων, το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί σε σχέση με το περασμένο έτος, μειώθηκε στο 60,5% τον Δεκέμβριο από το 65,9% τον Σεπτέμβριο.

  Το αίσθημα των νοικοκυριών για την κατάσταση της οικονομίας βελτιώθηκε κάπως αλλά παραμένει κοντά στα χαμηλά στα οποία βρέθηκε το 2009, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

  Οι δομικές τιμές καταναλωτή διαμορφώθηκαν στο -0,9% τον Νοέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό μείωσης σε μια δεκαετία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων