Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιαν-2021 21:50

  Η προτροπή Μασκ υπέρ του Signal και το λάθος των επενδυτών που εκτόξευσε τη μετοχή μιας άσχετης εταιρείας

  Η προτροπή Μασκ υπέρ του Signal και το λάθος των επενδυτών που εκτόξευσε τη μετοχή μιας άσχετης εταιρείας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η προτροπή του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Έλον Μασκ μέσω Twitter προς τους χρήστες του WhatsApp να στραφούν στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Signal, εκλήφθη από τους επενδυτές ως "σήμα” να τοποθετηθούν.

  Όμως από λάθος οδήγησαν σε ράλι τη μετοχή μιας μικροσκοπικής εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού.

  "Use Signal", έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. στο Twitter στις 7 Ιανουαρίου, αναφερόμενος προφανώς στην κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. 

  Οι επενδυτές, όμως, αντί για την υπηρεσία άρχισαν να εισρέουν στη μετοχή της εταιρείας ιατρικών συσκευών Signal Advance Inc., η τιμή της οποίας εξαπλασιάστηκε μέχρι το τέλος της 7ης Ιανουαρίου. Εξέλιξη που ήταν αρκετή ώστε η μετοχή της Signal Advance να καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη του 5.100% σε τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης, με την κεφαλαιοποίησή της να ανέρχεται στα 390 εκατ. δολάρια.

  Παρότι δε δημοσιεύματα του Τύπου αποκάλυψαν το "λάθος” ήδη από την Παρασκευή, το ράλι της μετοχής της Signal Advance συνεχίστηκε, με τη μετοχή της εταιρείας να ενισχύεται κατά 885% τη Δευτέρα, πριν απωλέσει τελικά τα κέρδη της.

  Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δρ Κρις Χάιμελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία ανέφερε σχετικά με το περιστατικό: "Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον κόσμο να πράττουν πάντοτε με τη δέουσα επιμέλεια και να επενδύουν πάντα με προσοχή", ξεκαθαρίζοντας ότι η Signal Advance δεν έχει καμία σχέση ούτε με τον Έλον Μασκ ούτε με την εφαρμογή Signal.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η Signal Advance έχει να υποβάλει ετήσια οικονομική έκθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2019, ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεσή της δεν είχε έσοδα από το 2014 έως το 2016.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ