Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Ιαν-2021 15:22

  Οι Pfizer/BioNTech ανεβάζουν τον πήχη, στόχος η παραγωγή 2 δισ. εμβολίων φέτος

  Οι Pfizer/BioNTech ανεβάζουν τον πήχη, στόχος η παραγωγή 2 δισ. εμβολίων φέτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Pfizer Inc. και η BioNTech SE, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν στα αυξανόμενα αιτήματα χωρών από όλο τον πλανήτη για περισσότερες δόσεις του εμβολίου τους κατά του κορονοϊού, ανέβασαν κατά 50% τον πήχη της παραγωγής τους και προσδοκούν να παράξουν φέτος συνολικά 2 δισεκατομμύρια δόσεις, αντί για 1,3 δισ. δόσεις που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός τους.

  Οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες έχουν ήδη κλείσει συμφωνίες για περισσότερο από το ήμισυ της ανωτέρω παραγωγής, σύμφωνα με παρουσίαση της BioNTech τη Δευτέρα.

  Παράλληλα, με την αύξηση της παραγωγής, όπως ανακοίνωσε η BioNTech θα υπάρξει μία ακόμη αλλαγή στην ετικέτα των φιαλιδίων του εμβολίου, που ουσιαστικά θα επιτρέψει στους γιατρούς να εξαγάγουν έξι δόσεις αντί για πέντε από κάθε φιαλίδιο.

  Στο πλαίσιο αύξησης της παραγωγής, έως τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μια νέα μονάδα παραγωγής στο Marburg της Γερμανίας, η οποία θα έχει παραγωγική δυναμικότητα έως 750 εκατομμύρια δόσεις ετησίως, σύμφωνα με την παρουσίαση της BioNTech. 

  Η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι επιδιώκει τη διεύρυνση των προμηθευτών της αλλά και της παραγωγικής διαδικασίας.

  Η ανακοίνωση των Pfizer/BioNTech έρχεται σε μια περίοδο όπου η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με το νέο, ταχύτερα μεταδιδόμενο στέλεχος του κορονοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και οδήγησε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνάψει νέα συμφωνία με τις δύο φαρμακευτικές εταιρείες που επιτρέπει στο μπλοκ να διπλασιάσει την ποσότητα των δόσεων εμβολίου που έχει λαμβάνειν έως και σε 600 εκατομμύρια δόσεις.

  Παράλληλα, η κίνηση των Pfizer/BioNTech επιδιώκει να καλύψει και την αυξανόμενη ζήτηση που αναμένεται να προέλθει από τις ΗΠΑ, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι θα επιταχύνει τη διάθεση των εμβολίων μόλις αναλάβει την προεδρία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την επέλαση της πανδημίας στη χώρα. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ επί του παρόντος το ήμισυ των υφιστάμενων δόσεων διακρατάται προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι ήδη εμβολιασθέντες θα λάβουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου που απαιτείται.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ